![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninovo-syrový koláč
Ohúrte svojich vážených hostí slaným koláčom zo špenátu, mrkvy a syra s olivovým olejom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Terina z chobotnice s rukolou a olivami
Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Papriková raňajková panvica LG
Aj chlapi majú „svoje dni“. Ukážkový variant predstavuje weekend, keď moja krajšia najsamlepšejšia ½ vyrazí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené plnené paradajky
Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové tacos
Receptů na zpracování cuket není nikdy dost, tak přináším další inspiraci. Moje recepty a fotografie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené cuketové hranolčeky so syrovými bochníčkami
Je na vás koľko syra máte práve v chladničke, nastrúhame, pridáme vajíčka podľa potreby, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia roláda s kačacími prsami
V nedeľu sme mali na obed pečenú kačicu a v pondelok sa mi z nej zišli zbytky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený parmezánový košíček
Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nakladaný pečený fenikel
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou
Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantný paprikový džem
Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hruškové čatní s tekvicou
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky
Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketovo-syrové koláčiky s Lučinou
Linecké koláčiky sú moja srdcovka, tak v sezóne cukety som spáchala niečo podobné v slanej verzii....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Escalivada po katalánsky
Chutné a jednoduché. Ak budete v Katalánsku na dovolenke a ak budete v reštaurácii beznádejne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Môj doladený šalát Coleslaw
Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...