Vyprážané „ružičky“ s cesnakovým tvarohom
Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 12. septembra 2017
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 12. septembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 10 ks |
|
| podľa potreby |
|
| 2 ks |
|
| podľa potreby |
|
| na vyprážanie |
|
|
|
|
| Cesnakový tvaroh: | |
| 1 bal. |
|
| 3 strúčiky |
|
| Bylinkový olej: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do tvarohu, pridáme štipku soli a rozmixujeme.
- 2
Očistený ružičkový kel povaríme 10 minút v osolenej vode. Po vychladnutí a osušení ho postupne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a nakoniec v panko strúhanke. Obalený kel vypražíme v oleji.
- 3
Nasekaný kôpor a pažítku dáme do olivového oleja a rozmixujeme. Vypražené ružičky podávame s cesnakovým tvarohom a pokvapkáme bylinkami ochuteným olejom.
Tiež kel:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu