Nakladaný pečený fenikel
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 16. augusta 2017
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 16. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.
- 2
Fenikel nakrájame na asi 0,5 cm plátky a uložíme na plech na pečenie. Pridáme pomarančovú šťavu. Osolíme, pridáme trocha cukru, olivový olej. Poriadne premiešame. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C na 15 až 20 minút.
- 3
Upečený naložíme do pohára a zalejeme ešte teplým nálevom. Necháme vychladnúť.
- 4
Tip: Nakladaný fenikel sa hodí k bielemu mäsu, k rybám aj k šalátom.
Tiež fenikel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu