Pečený fenikel
Pečený fenikel

Nakladaný pečený fenikel

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 16. augusta 2017
Nakladaný pečený fenikel
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

700 g
80 ml
50 g
1 KL
7 zrniečka
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.

  2. 2

    Fenikel nakrájame na asi 0,5 cm plátky a uložíme na plech na pečenie. Pridáme pomarančovú šťavu. Osolíme, pridáme trocha cukru, olivový olej. Poriadne premiešame. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C na 15 až 20 minút.

  3. 3

    Upečený naložíme do pohára a zalejeme ešte teplým nálevom. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Tip: Nakladaný fenikel sa hodí k bielemu mäsu, k rybám aj k šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia