Slaný koláč
Slaný koláč

Zeleninovo-syrový koláč

podravka - fotkapodravka, 7. septembra 2017. Komerčný recept.
Zeleninovo-syrový koláč
Foto: podravka

Ohúrte svojich vážených hostí slaným koláčom zo špenátu, mrkvy a syra s olivovým olejom.

4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

3 pláty
400 g uvarený
250 g
4 ks
120 g
40 ml
2-3 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plát cesta položíme na pracovnú plochu a pokvapkáme olivovým olejom. Na prvý plát položíme druhý a znova pokvapkáme olejom. Zopakujeme aj s tretím plátom.

  2. 2

    Plech na pečenie (25x16 cm) vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Keď je plech vyhriaty, vyberieme ho z rúry a položíme naň pláty cesta.

  3. 3

    Uistíme sa, že celé dno a boky plechu sú pokryté cestom a zvyšné cesto pretŕčajúce po bokoch odstrihneme kuchynskými nožnicami.

  4. 4

    Na cesto dáme uvarený cícer a syr a celú plochu polejeme zmesou vidličkou vyšľahaných vajec zmiešaných s Podravkou a nasekaným špenátom. Navrch nasypeme mrkvu nakrájanú na malé kocky.

  5. 5

    Pokvapkáme zvyšným olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 20-25 minút.

  6. 6

    Koláč necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Môžeme ho podávať teplý alebo studený.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre