Zeleninovo-syrový koláč
Foto: podravka
Ohúrte svojich vážených hostí slaným koláčom zo špenátu, mrkvy a syra s olivovým olejom.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Plát cesta položíme na pracovnú plochu a pokvapkáme olivovým olejom. Na prvý plát položíme druhý a znova pokvapkáme olejom. Zopakujeme aj s tretím plátom.
- 2
Plech na pečenie (25x16 cm) vložíme do rúry predhriatej na 200 °C. Keď je plech vyhriaty, vyberieme ho z rúry a položíme naň pláty cesta.
- 3
Uistíme sa, že celé dno a boky plechu sú pokryté cestom a zvyšné cesto pretŕčajúce po bokoch odstrihneme kuchynskými nožnicami.
- 4
Na cesto dáme uvarený cícer a syr a celú plochu polejeme zmesou vidličkou vyšľahaných vajec zmiešaných s vegetou a nasekaným špenátom. Navrch nasypeme mrkvu nakrájanú na malé kocky.
- 5
Pokvapkáme zvyšným olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 20-25 minút.
- 6
Koláč necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Môžeme ho podávať teplý alebo studený.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu