Kuracie karí
Kuracie karí

Thajské červené karí

saymona - fotkasaymona, 16. marca 2021
Thajské červené karí
Foto: saymona

Jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce curry ako ho robím ja.

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
20 ks
4 ks
2-3 PL
1 PL
250 ml konzerva




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na pásiky, osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na sezamovom oleji.

  2. 2

    Keď je mäso opečené, vyberieme ho. Na troche sezamového oleja opražíme zeleninu nakrájanú (okrem hrášku) na pásiky. Keď je opražená, vyberieme ju.

  3. 3

    Na tú istú panvicu dáme trošku oleja a pridáme karí pastu, za stáleho miešania ju opekáme tak 2 minútky a pridáme kokosové mlieko. Do omáčky vrátime kuracie prsia a zeleninu a pridáme med. Povaríme ďalších 5 minút. Ja zvyknem trošku zahustiť kukuričným škrobom. každý kto ako má rád, ja mám radšej hustejšie. Dochutíme.

  4. 4

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Mně by moc chutnalo. Kouzelné foto!
bugout
Vyzerá veľmi pekne. Len doplním pár drobností a síce liemtku a rybaciu omáčku neviem si predstaviť kary bez ich chuti. Pokiaľ ide o zeleninu mne sa osvedčila kombinácia cukrového hrášku a ananásu. S ananásom je to excelentné, robím aj len mäso a ananás. Moja polovička povedala, že mäso ani netreba, že stačí ananás v omáčke a jasminova ryža. A kto chce trošku zdravšie, dá sa mäso aj uvariť, tak že sa skrátka dopredu neopeká, len sa vloží do vriacej zmesy kary pasty a kokosového mlieka ale opečené je skrátka lepšie.


saymona
@bugout (17.3.2021 11:14)
Sama omáčka je výborná ;3 s rybou omáčkou a limetkou som neskúšala možno nabudúce ale takto mi to chuti najviac . A Ako si povedal opečené je sktatka najlepšie. ĎAKUJEM ZA KOMENT aj fotku
1x bugout
2010
Nepokusam sa varit thajsku kuchynu v europe, ich suroviny su uzko specificke, aj v tomto cervenom kari je dolezita surovina listky z kafirovej limetky, to je taky rozdiel ako varit omacku bez bobkoveho listu. Jasne ze thajska rybacia nam pla tam musi byt lebo nahradza sol ale tiez ma uplne inu chut ako vietnamska rybacia. Thajska kari pasta ako napr. maestri chuti tiez uplne inac ako tie z retazcov
Ale, ako europska verzia thajskeho kari super.
bugout
@2010 (18.3.2021 06:23)
Listy kafirovej limetky sa tu dajú kúpiť (sušené, čerstvé som nejako nevidel). Ale ja ich nahrádzam limetkovou šťavou viac mi to chutí. A Thajsku kari pastu tu dostať tiež a samozrejme aj Thajsku rybaciu omáčku. Ano čerstvé suroviny niekde v Thajsku kúpené na trhu su vhodnejšie ale to platí vždy na všetko... Aj na jablko zo záhrady a z lidlu.
kucharka
Thajská kuchyňa je jedna z tých “zložitejších” na prípravu v Európe. Kvôli surovinám. Aj tak sa ale dá vykúzliť chutné jedlo, ktoré zaženie chuť na originál. Dobre si navarila, si šikovná :-))

Ani neviem, či to môžem napísať, ale .... ja keď nemám bryndzu, tak mixnem fetu s kefírom alebo so smotanou a je hotovo. A doma sa tešíme, že máme bryndzové halušky. Viem, niesú pravé, ale aspom dočasne zaženú smútok za domovom a haluškami :-)))

saymona
@kucharka (19.3.2021 09:11)
Ďakujem pekne máš pravdu aj ta Slovenská je dakedy zložitá keď nemáš tie suroviny ako doma. Ja tiež používam Feta syr alebo tu sa dá zohnať aj tvrdý ovčí syr na halušky ale to sa týka mojej ALERGIE ale teším sa zakaždým keď ich mam . Sem tam majú aj bryndzu v poľských obchodoch ale ta cena 3€ skoro za kus 125g balenia...pff ale aj zato sme radi ze to mame.

A Čo sa týka kari áno je to zložitejšie ak chcem mať všetko ako v originály ale mne to chuti takto a dlho mi trvalo nájsť červenú kari pastu ktorá mi chuti najviac. Ja používam túto je lahodná.



.




1x haji
2010
Sorry, asi som sa zle vyjadril ale do europy pridem len na kratko a radsej sa koncentrujem na tie dobre europske jedla, tym ze clovek vie ako to thajske ma chutit a neviem kde vyhladavat suroviny, ako kafirova limetka ( listky aj stava) co dava tu spravnu chut aj ked teraz vyzera uboho v zahrade lebo zacina jesen.
Tak isto sme presli na bulharsku fetu do halusiek, len sme zleniveli a tu sa daju kupit mini zemiakove gnocchi namiesto halusiek a slaninka to zamaskuje...







1x haji
bugout
@2010 Dobre ťa chápem. Vždy keď sa pár mesiacov venujem niečom exotickejšiemu (aj s lokálnymi obmedzeniami) vždy sa vrátim k niečomu nám blízkemu... Teraz aktuálne po čínskych mesiacoch skúmam zasa Poľsko.
siksoram
Zelené karí mám odskúšané..
Teraz je na rade červené...
Recept sa mi páči. Takže cez víkend idem na to.