Foto: saymona
Jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce curry ako ho robím ja.
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na sezamovom oleji.
- 2
Keď je mäso opečené, vyberieme ho. Na troche sezamového oleja opražíme zeleninu nakrájanú (okrem hrášku) na pásiky. Keď je opražená, vyberieme ju.
- 3
Na tú istú panvicu dáme trošku oleja a pridáme karí pastu, za stáleho miešania ju opekáme tak 2 minútky a pridáme kokosové mlieko. Do omáčky vrátime kuracie prsia a zeleninu a pridáme med. Povaríme ďalších 5 minút. Ja zvyknem trošku zahustiť kukuričným škrobom. každý kto ako má rád, ja mám radšej hustejšie. Dochutíme.
- 4
Podávame s ryžou. Dobrú chuť.
Tiež kuracie karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sama omáčka je výborná ;3 s rybou omáčkou a limetkou som neskúšala možno nabudúce ale takto mi to chuti najviac . A Ako si povedal opečené je sktatka najlepšie. ĎAKUJEM ZA KOMENT aj fotku
Ale, ako europska verzia thajskeho kari super.
Listy kafirovej limetky sa tu dajú kúpiť (sušené, čerstvé som nejako nevidel). Ale ja ich nahrádzam limetkovou šťavou viac mi to chutí. A Thajsku kari pastu tu dostať tiež a samozrejme aj Thajsku rybaciu omáčku. Ano čerstvé suroviny niekde v Thajsku kúpené na trhu su vhodnejšie ale to platí vždy na všetko... Aj na jablko zo záhrady a z lidlu.
Ani neviem, či to môžem napísať, ale .... ja keď nemám bryndzu, tak mixnem fetu s kefírom alebo so smotanou a je hotovo. A doma sa tešíme, že máme bryndzové halušky. Viem, niesú pravé, ale aspom dočasne zaženú smútok za domovom a haluškami :-)))
Ďakujem pekne máš pravdu aj ta Slovenská je dakedy zložitá keď nemáš tie suroviny ako doma. Ja tiež používam Feta syr alebo tu sa dá zohnať aj tvrdý ovčí syr na halušky ale to sa týka mojej ALERGIE ale teším sa zakaždým keď ich mam . Sem tam majú aj bryndzu v poľských obchodoch ale ta cena 3€ skoro za kus 125g balenia...pff ale aj zato sme radi ze to mame.
A Čo sa týka kari áno je to zložitejšie ak chcem mať všetko ako v originály ale mne to chuti takto a dlho mi trvalo nájsť červenú kari pastu ktorá mi chuti najviac. Ja používam túto je lahodná.
.
Tak isto sme presli na bulharsku fetu do halusiek, len sme zleniveli a tu sa daju kupit mini zemiakove gnocchi namiesto halusiek a slaninka to zamaskuje...
Teraz je na rade červené...
Recept sa mi páči. Takže cez víkend idem na to.