Srnčí chrbát
Dnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná....
Cantuccini
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr....
Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky
Recept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa...
Mamina mliečna šošovicová polievočka
Nikdy by som si nebola pomyslela, že jej príprava bude taká jednoduchá!
Penne s lososom
Toto bol jeden z prvých receptov talianskej kuchyne, ktorý som sa naučila robiť. Jednoduchý, ...
Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Bravčové koleno marinované
Keď sa tu začali recepty s kolenom, tak aj ja dávam do placu jeden osvedčený, ...
Domáca knedľa
Oblíbený proto , že se nedrolí jak knedlíky kupované z obchodu ! A kdy je vařím ?pokaždé...
Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.
Pikantné držky na paprike s údeným mäsom
držky očistíme, vložíme do vody a prevaríme 15 min. vymeníme vodu a znovu povaríme 15...
Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...
Pribináčik
Je chutný a zdravý. Robím ho vtedy keď máme chuť. Je na nerozoznanie chuťovo od pribináčka z...
Mamine kuracie prsia ČKD
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia...
Korenené mandle
Velmi jedlé pohoštění, díky trojí barvě i efektní na miskách či jedné míse
Moja kulajda
Túto polievku varievam často, hlavne v lete. Dostala som na ňu chuť hoci čerstvý kôpor je teraz...
Šťavnatý bažant
Nedávno keď som dostala bažanta , tak som sa pýtala aj skúsenejších na Vareche ako...
Jarná bryndzová polievka
Recept pochádza od starých mám z Gemera z oblasti Rožňava. Dá sa jesť i za studena...
Syrové tyčinky z lístkového cesta
Taký malý sviatok som mala, tak som k vínku urobila tieto chrumkavé tyčinky. Sú urobené...
Vyprážané teľacie rezne so šunkou
Naklepané, osolené a okorenené plátky mäsa natrieme sardelovou pastou a na každý položíme plátok šunky...
Hovädzí steak Pepper verde s tricolore omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a odkrojíme asi 200–gramový steak. Osolíme, okoreníme a pomaly dáme piecť na miernom...
Piešťanský rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, dobre ich naklepeme a osolíme. Z mlieka, múky a...
Teľacie s ovocnou zmesou
Rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán opečieme....
Orechové koláčiky
PRÍPRAVA CESTA: Preosiatú múku zmiešame s kypr. práškom. Pridáme uvarené a najemno postrúhané zemiaky, pokrájené...
Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)
Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín
Ruský teľací rezeň
Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme ich, okrajové blany narežeme, ...
Rezne na paprike
Rezne mierne naklepeme, okraje narežeme a osolíme ich. Slaninu nakrájame na kocky, rozpustíme, ...
Zvolenská zapekanka
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce...