Bravčo Krumpľo Kapusto

jody - fotkajody, 6. augusta 2010
Bravčo Krumpľo Kapusto
Foto: jody

Letná úprava :-)

20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso posolíme, potrieme olejom, posypeme korením a chilli a necháme aspoň pol hodinku odpočinúť.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pomaličky, prikryté slaninkou a každú pol hodinku prelievame šťavou. Nakoniec bez vrchnáku zapečieme vrch do chrumkava.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky obielime a necháme v celku. Je dobré vybrať približne rovnako veľké.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 3
  4. 4

    Do uvarených scedených zemiakov pridáme maslo a petržlenovú vňať, hrniec zakryjeme pokrievkou a potasieme ním, čo nám sily stačia.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 4
  5. 5

    Kapustu nakrájame na slížiky.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 5
  6. 6

    Na horúcom oleji speníme cibuľku. Keď je do sklovita, zasypeme troma lyžicami cukru a lyžicou rasce a necháme mierne skaramelizovať.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 6
  7. 7

    Do základu vložíme všetku kapustu, posolíme, pridáme rascu a deci vody a za občasného premiešania dusíme do polomäkka. Potom pridáme citrónovú šťavu a dodusíme.

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 7
  8. 8

    Potom už len naložíme tanier kopcom. A vyfotíme pre Varechu. :-)

    Bravčo Krumpľo Kapusto - obrázok 8

Diskusia k receptu

mamina2
za toto ma bude manzel na rukach nosit :D ak sa mi to podari, velmi pekna dokumentacia :)
tatranka
Presne podobný obed chystám na zajtra.Len kapustičku varenú na smotane a nie bravčové,ale morčacie mäsko.No chute sa schádzajú a veľmi ich mám rada.
moli
Nemá chybu.Vyzerá a určite aj chutí bombovo.Nedá sa nevyskúšať, určite sa do toho pustím.
tinca
@jodi , stará super klasika, krásne fotto, ja ale radšej k tomu červenú kapustu.:-))
babidka
@jody , pre mna " bandurkovu" je to velmi dobra kombinacia . Aj ked je u nas poziadavka na toto jedlo a chcu k tomu knedlu , ja davam prednost zemiacikom :-) @tinca , aj ja radsej cervenu kapustu:-) Ale u @jody by som neodmietla ani jej bielu ....
lubjak
krkovicka uz nalozena,zajtra bude pozuzlanicko.Krasny recept.
alexdidi
Dobré jedlo...pekné foto...@tinca , červenú kapustu mám rada napr. ku kačke, k bravčovinke radšej bielu a úplne najradšej kyslú...a ja ju trochu zahusťujem zemiakom
evanaaa
Najmä to mäsko vypadá vábne , krásne opečené s chrumkavoukôrkou, akoby som ho už jedla. A tiež s tou bielou kapustou na karameli. Knedľu kupujem, celozrnnú, takú tmavšiu.
jody
Jój, červenú kapustu milujem, ale na Vianoce, dočkáte sa aj toho... :-) Kyslú kapustu zasa v zimnej úprave tohoto jedla, vtedy aj s knedľou. Táto letná varianta je, samozrejme až na mäso a slaninu, hehe, ľahšia... :-P
sovka62
Jody, presne podľa moje chuti. Veľmi mi chutí kombinácia kapusta a zemiaky a je jedno či sladká, alebo kyslá. Ku kyslej kapuste mi dokonca viac chutí ryža ako knedle. A aj k omáčkam, ako sú kôprová, chrenová a pod. mám radšej zemiaky.
zdezda
Mňaaaaaaaaaaaam, na viac sa nezmôžem :-))))))
azza
super, len bi som mäso prešpikoval cesnakom.ale inač super
satin2
výborné a chutné,ale dnes som si uvaril segedín...............




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia