Foto: egreska
Postup
-
1
Cesto:cukor vymiešame s celym vajičkom a vodou.
-
2
Pridame oriešky a muku.
-
3
Premiešame.
-
4
Pridame vyšlahany sneh z bielkov a jemne premiešame.
-
5
Vylejeme na velky papierom vystlany plech.
-
6
Upečieme na 180 st asi 10-12 minut.
-
7
Nechame vychladnut a stiahneme papier.
-
8
Karamelovy krem:cukor upalime na tmavy karamel.200 ml mlieka si zmiešame s rumom, kavou a cukrom a vylejeme to na karamel,na miernom ohni nechame rozpustit.V zvyšnom mlieku si rozmiešame žltky a muku a uvaríme hustu kašu.
-
9
Maslo si vyšlahame a postupne primiešavame krém.
-
10
Plat cesta si rozdelíme na tri kusy.
-
11
Jednotlive platy natrieme plnkou.
-
12
Uhladíme a ozdobíme struhanou čokoladou.
Diskusia k receptu