Srdiečka na smotane s hubami fotorecept

egreska - fotkaegreska, 5. augusta 2010
Srdiečka na smotane s hubami (fotorecept)
Foto: egreska
3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 400 g
asi 5 väčších
1
1 kelímok




Postup

  1. 1

    Na troške oleja si orestujeme cibulku so slaninou.

    Srdiečka na smotane s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Srdiečka umyjeme a očistíme.Nakrajame na kusky.Huby tiež nakrajame ,ja som teraz použila kremove šampiony, ale vyborne je to s čerstvými hríbmi alebo kuriatkami.

    Srdiečka na smotane s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame huby a srdiečka a nechame zatiahnut.Osolíme a okoreníme.Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.

    Srdiečka na smotane s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zelejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trošku hl.muky a povaríme.Ak treba ešte dochutíme.Kto ma rad na sladko-kyslo, može si to dochutit cukrom a octom.

    Srdiečka na smotane s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Najlepšie je to s domácou knedlou :-))

    Srdiečka na smotane s hubami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
@egreska to je recept podľa môjho gusta a máš pravdu, najlepšie sú kuriatka, tie tvoje až sem voňajú
jerica
na tento spôsob robím jazyk na smotane s knedlou , ináč @ super ako vždy.
satin2
s kuriatkami,hlivou,muchotrávkou červenkastou alebo pôvabnicou
fijalovou je to super........
samanka
@Egreska srdiečka s hubami som ešte neskúšala, ale robím na smotane aj bravčové srdce aj jazyk, toto určite uvarím, lebo huby nám chutia na akýkoľvek spôsob a srdiečka tiež
hera
@Egreska tak s hubami som to neskusala ale toto vyzera mooooc dobre tak vyskusam....
zdezda
Fajnové papanie, robila som ho už aj z morčacích srdiečok aj z bravčových, v kuchte je to raz-dva :-)
evanaaa
Kuracie srdiečka som na smotane zatiaľ nerobila, len bravčové, mám to rada, mimochodom, aj inými nenávidené pľúcka na smotane mám rada, niekedy kombinujem so srdcom, aj keď to tak často nerobievam.
tetuska
jednoduché, a s tou knedľou a keď si domyslím, že urobím žemľovú, mňam...
alcik
pochutka,zatial som tiež len bravčove robil,je to chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia