Španielsky vtáčik

butcher - fotkabutcher, 5. augusta 2010
Španielsky vtáčik
Foto: butcher

tak a zase tradičná kuchyňa

4-6
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 PL
6 ks
2 ks
2 PL
1 l




Postup

  1. 1

    mäso nakrájame na 8 snitzlov a rozklepeme. nasolíme, nakoreníme a potrieme horčicou. obložíme plátkami slaniny, priložíme štvrťku vajíčka, polovicu uhorky a zmotáme do závitku. previažeme niťou.

  2. 2

    takto prichystané závitky opražíme na masti a vyberieme. vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, orestujeme a pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko (ak nám zostalo). vrátime späť závitky, podlejeme vývarom (akýmkoľvek) a dusíme asi 1 a pol hodiny. priebežne podlievame. ak je omáčka moc riedka, treba vybrať mäso a poprášiť múkou. ale ja nedávam. radšej nechám vydusiť.

  3. 3

    podávame z ryžou.

Diskusia k receptu

bambulka51
Sio šikovný kuchár,moji synovia sú tiež.Jeden rád pečie a starší aj varí aj pečie.Vtáčkovia vyzerajú ,,super"
huck
Butcher, vdaka za vynikajuci receptik , ale niečo si asi zabudol ?! Omačka je červena ... čo znamena že si pridal bud paradajkovy pretlak, alebo papriku... alebo oboje? Podla uvedeneho receptu by omačka bola inej farby...
torticka
Ja hrášok nemusím, ale pokračujem tak, že pridám smotanu na varenie a je to na kyslo. K tomu spravím knedľu a idem aj tanier vylízať. Nedávam tam slaninu a pridám štvrťku párky.Dochutím, aby bolo troška kyslejšie a na vrch dám trocha masla. Zjemní to chuť. Ale sto ľudí, sto chutí.
marienka44
Ja davam dovnutra aj platok sunky a kusok mrkvicky, je to potom farebnejsie. Mam 8 ks antikorovych malych tenkych ihlic s ockom /asi 10 cm dlhe/ specialne na taketo zavitky, strasne ostre na druhom konci.
volodya
Mňam,odporúčam použiť sviečkovú,alebo aspoň roštenku a domácu slaninku údenú na dreve.Troška drahé,no kulinársky zážitok.Dobrý recept.
halasky
jeej, a ja som si az teraz vsimla, ze to podla teba varime...ten Erdinger teda...ale najlepsi spanielsky vtacik, dokonca aj bez papriky, my sme vinkom podlievali, tak je tak trochu do cervena :) ...
ruska slanina, turecke uhorky, irska hovadzina...no najlepsi spanielsky teda :D
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
aj ja presne takto robim aj s hraskovou ryzou :) mnaaaam!!!
aamm
vyskúšam cez víkend, už sa teším

zoji
Robím v nedeľu. Super. Klasický recept.