Foto: martina34
Je to vylepšená forma obyčajnej tukožrútskej polievky, ktorú asi už každý pozná.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si kapustu a mrkvu a dáme do väčšieho hrnca variť. Kapusta zmenší svoj objem a urobí tak miesto pre ostatnú zeleninku, ktorú tiež nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a povaríme, pridáme cesnak a ostatné koreniny, dolejeme vodou. Zeleninu varíme skoro do mäkka, nerozvaríme ju. Nesmieme to ani prehnať so soľou, v polievke má byť len trošičku cítiť, že je tam soľ. Je dobrá na prečistenie organizmu, ale aj ako chutná polievočka na všedný obed. Tí statočnejší vydržia diétu dodržiavať aj 7 dní, no to nie je môj prípad.
Bolo jej asi 10 litrov ale nedala som skoro ziadne dochucovadlá, len trochu soli a rasce..
Poviem Vám, pri prvej lyžičke ma naplo, al easpon som zistila aká silná je moja vôla... zjedla som celých 10l... schudla som asi 4 kg, ale neviem či z tuku :-) Bol to tazky tyzden :-)