Tukožrútska polievka s cukinou

martina34 - fotkamartina34, 6. augusta 2010
Tukožrútska polievka s cukinou
Foto: martina34

Je to vylepšená forma obyčajnej tukožrútskej polievky, ktorú asi už každý pozná.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hlávky
4 ks
3 ks
1 ks
4 ks
4 ks
5 strúčikov
1/2 čl
1 kocka
1/2 čl
1 čl
1/2 čl
3-4 l




Postup

  1. 1

    Nakrájame si kapustu a mrkvu a dáme do väčšieho hrnca variť. Kapusta zmenší svoj objem a urobí tak miesto pre ostatnú zeleninku, ktorú tiež nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a povaríme, pridáme cesnak a ostatné koreniny, dolejeme vodou. Zeleninu varíme skoro do mäkka, nerozvaríme ju. Nesmieme to ani prehnať so soľou, v polievke má byť len trošičku cítiť, že je tam soľ. Je dobrá na prečistenie organizmu, ale aj ako chutná polievočka na všedný obed. Tí statočnejší vydržia diétu dodržiavať aj 7 dní, no to nie je môj prípad.

Diskusia k receptu

elisticka
@Martina34 no je to dobra polievka ale už štvrty den ....no neda sa to 7 dní ale tak na trojdnove precistenie super!!!ukladam do KK
tinca
@ma ťka asi pôjdem na ňu po dovolenke, lebo ako som na vareche, len priberám z toho vyvárania. Takže bude povinné odčervovanie. Ukladám su ju do KK!
22janka22
Ani neviem prečo som ju v puberte skúsila uvarit...
Bolo jej asi 10 litrov ale nedala som skoro ziadne dochucovadlá, len trochu soli a rasce..
Poviem Vám, pri prvej lyžičke ma naplo, al easpon som zistila aká silná je moja vôla... zjedla som celých 10l... schudla som asi 4 kg, ale neviem či z tuku :-) Bol to tazky tyzden :-)
brigita
Klasickú robím aj ja , ale len z polovičnej dávky lebo po tretom dni by som nejedla . Takto si ju občas urobím na prečistenie a aby som mohla variť dobroty čo nájdem na vareche.
frezia68
Tiež nebudem statočná,ani bujón nedám,ale 2 dni vyskúšam :-)))
boana
ja som ju robila raz, som myslela že ked všetci možu tak prečo ja nie, nešlo to nijak, ani dochutené, ani prepasírované ani rozmixované, nijako....ba vlastne išlo to..všetko rovno spláchnuť..))
etulik
My sme si ju varili s mamkou,to som mala o 10 rokovmenej, no davali sme tam paradajkovy pretlak a bola bez cukiny, ale z piatimi cibulami.....na prečistenie je super. Mamina schudla 5 kil a ja som bola chuda, len som to chcela vyskušať, no pamätam sa, že som sa cutila upkne prazdna a ľahka...skvely pocit.
martaan
Musim sa len usmievat, ked si spomeniem, ako som si tuto polievku uvarila prvykrat. Dostala som sa k nej u kamosky, ked som ju bola pozriet. Dala mi z nej ochutnat a povedala, ze mozem zjest kolko chcem a schudnem. Polievka mi velmi chutila, tak som si pomyslela, ze je to parada, ked jej mozem jest kolko chcem, aspon nebudem hladovat ako pri ostatnych dietach. No ale ako asi predpokladate na treti den polievkovania som mala dost a radsej som hladovala ako znova tu istu polievku. Myslim, ze som aj schudla a hlavne som sa citila taka lahka, ale teraz dam radsej prednost jest takmer vsetko, ale menej:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia