Foto: tinca
Chodili sme naň na dovolenke na Sicílii, tam robili rôzne variácie a práve tento mi veľmi chutil.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, ovocie umyjeme. Krevety hoci sú predvarené, ja som ich ešte prevarila cca 5 minút, scedíme ich na sítku a necháme vychladnúť.
-
2
Medzitým si pripravíme všetky druhy ovocia, ktoré nakrájame na kocky. Taktiež si zamiešame dresing tak, že zmiešame majonézu s bielym jogurtom, zmes osolíme, okoreníme Pridáme šťavu z limetky alebo z citróna a nakoniec KL balsamiko pasta s malinovou príchuťou, ktorá nemusí byť, to mi poradil náš šéfkuchár a dá tomu fakt šmrnc. Kúpila som ju V Lidli.
-
3
Potom všetko splolu zamiešame a nakoniec natrháme lístky z bazalky. Pripravíme si ľadový šalát 2-3 listy, na ktorom budeme koktail servírovať.
-
4
Naservírujeme a zajedáme maslovými tyčinkami. Dobrú chuť! RADA NAVYŠE-jedlo pripravujte tesne pred podávaním, lebo ovocie pustí šťavu a vodové to nie je chutné.
ideme naspat aj na buduci rok.