Kurací šalát

fionecka - fotkafionecka, 5. augusta 2010
Kurací šalát
Foto: fionecka

ľahké letné, sýte a delikátne .....

15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame nadrobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Posypeme hojne korením na pečené kura a prudko opečieme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    V malom hrnci roztopíme v troške mlieka tavený syr. Ochutíme cesnakom - môže byť aj sušený, a vegetou. Do mierne vychladnutého syrovo cesnakového dresingu primiešame kyslú smotanu. Necháme vychladnúť, ale občas miešame, aby sa neutvorila na povrchu kožka.

  3. 3

    Keď je kura aj dressing vychladnuté, zmiešame so zeleninou a dáme vychladiť. Najlepšie chudí s cesnakovými pizza tyčinkami, alebo celozrnnými hriankami.

Diskusia k receptu

evusik
takýto šalátik je výborný, lebo sa dá pripraviť z toho čo má človek práve doma, takže je vždy iný, a ten tvoj je určite výborný :-)
mamenka
Vyzerá to dobre, už viem, čo pripravím zajtra na obed. Už sa tešm.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia