Foto: andy54
Jeden z receptov, ako využiť prebytočné bielka z varenia, či pečenia. Recept mám od mojej maminky.
4
porcie
porcie
8 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1 dl mlieka si odložíme. Zvyšné mlieko s vanilkovým cukrom si zohrejeme.
-
2
Vyšľaháme bielka s cukrom do tuha.
-
3
Vyšľahané bielka vykrajujeme lyžicou do horúceho mlieka. Dávame pozor, aby sa bielka nedotýkali krajov, lebo sa tam pripália. Necháme v takomto kúpeli 1 min a potom otočíme.
-
4
Necháme odtiecť na naparováku alebo sitku.
-
5
Ukladáme na seba do misky.
-
6
Zlatý klas vymiešame v odloženom mlieku a spravíme redší puding.
-
7
Vylejeme do misky.
-
8
Ozdobíme bielkami. Podávame vlažné alebo studené. Dobrú chuť.
Baby, zaprime sa a poďme variť a piecť.
Ozaj mám teraz veľa jabĺk, neporadíte mi nejaký veľmi jednoduchý recept na koláčik alebo inú dobrotu?
Čo sa týka receptu raz som mala vtáčie mlieko, ale to bolo prvý a posledný krát. BLEEE! ja to mlieko nenávidím! :s