Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 6. augusta 2010
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
100 g
2 g
120 g
80 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom. Dochutíme soľou.

  2. 2

    Na pláty navrstvíme vyšľahanú maslovo–smotanovú nátierku a na ňu navrstvíme údeného lososa a rukolu. Celú hrianku vložíme do formovača, zatlačíme a vznikne raviola.

  3. 3

    Podávame s rôznymi dresingmi, ako je napríklad cesnakový, medovo–horčicový alebo bylinkový.

Diskusia k receptu

evanaaa
Źeby sa ten chlieb stlačením spojil? A náhrada, lacnejšia od lososa nemôže byť?
tetuska
u nás v obchode predávajú plnené sendviče, môžu tam ísť aj ikuracie prsia, lebo losos je veru drahý...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia