Další z mojích hrnčekových...tento sa u nas piekol ešte ked som bola malá.Videla som tu podobné recepty z nemletého maku.Ja meliem, lebo takto sa Zobraziť celý popisDalší z mojích hrnčekových...tento sa u nas piekol ešte ked som bola malá.Videla som tu podobné recepty z nemletého maku.Ja meliem, lebo takto sa mi koláč zdá štavnatejší:-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Postup je jednoduchý. Všetko spolu zmiešame a vylejeme-kedže cesto je riedke-na mukou vysypany plech.
- 2
Pečieme pomaly aby malo cesto čas narást a tak bude koláč nielen krásne vysoký ale aj jemnučký.
- 3
Po upečení polejeme citronovou glazurou - práškový cukor zmiešaný s citronovou štavou a vaječným bielkom- a nechame zatuhnut. Alebo komu sa nechce, stačí koláč posypat práškovým cukrom a hotovo. Alebo ked ho chcete sviatocnejší a viac zákuskový, koláč kedže je dostatočne vysoký prekrojime a naplnime plnkou.Ja ked sa tak rozhodnem použivam plnku uplne jednoduchu. Zo zlateho klasu uvarim husty puding, do vlažného zamiešam Palmarin a praškový cukor. Poriadne vyšlaham a touto zmesou naplnim koláč. Ale potom ho už posypem len práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)