Foto: tinca
Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete sa z môjho receptu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, kuracie rezne nakrájame na úhľadné nugety, trošku hrubšie, aby neboli po vypražení suché.
-
2
Nugety potom namočíme do osoleného mlieka a necháme stáť 1-2 hodiny. Potom ich z mlieka scedíme, môžeme ich ešte na sítku dosoliť a obalíme ich v hladkej múke. Ja to robím tak,že do mikroténového sáčka dám múku, niekoľkokrát zatrasiem a sú rovnomerne obalené a bez špinavých rúk.
-
3
Medzitým si dáme zohriať olej a nugety vyprážame v horúcom oleji v takom množstve, aby boli celé ponorené. Do ružova vypražené kúsky vyberieme a necháme na servítke zbaviť prebytočného oleja.
-
4
Ja som ich podávala s tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou. RADA NAVYŠE, variácíí je veľa, výborné sú aj s tzazikmi, alebo jogurtovými depmi, dokonca k nim môže byť aj príloha hranolky, zemiačky a.p. ako komu chutí.
-
5
No a môžeme ich podávať aj s nakladanými 3-druhmi syra, ale pre zmenu miesto obalu hladkej múky dajte kukuričnú krupicu. Vynikajúce!!
Diskusia k receptu