Kuracie nugetky fotorecept

tinca - fotkatinca, 5. augusta 2010
Kuracie nugetky (fotorecept)
Foto: tinca

Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete sa z môjho receptu.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2-3 dcl
4 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, kuracie rezne nakrájame na úhľadné nugety, trošku hrubšie, aby neboli po vypražení suché.

    Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nugety potom namočíme do osoleného mlieka a necháme stáť 1-2 hodiny. Potom ich z mlieka scedíme, môžeme ich ešte na sítku dosoliť a obalíme ich v hladkej múke. Ja to robím tak,že do mikroténového sáčka dám múku, niekoľkokrát zatrasiem a sú rovnomerne obalené a bez špinavých rúk.

    Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si dáme zohriať olej a nugety vyprážame v horúcom oleji v takom množstve, aby boli celé ponorené. Do ružova vypražené kúsky vyberieme a necháme na servítke zbaviť prebytočného oleja.

    Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som ich podávala s tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou. RADA NAVYŠE, variácíí je veľa, výborné sú aj s tzazikmi, alebo jogurtovými depmi, dokonca k nim môže byť aj príloha hranolky, zemiačky a.p. ako komu chutí.

    Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a môžeme ich podávať aj s nakladanými 3-druhmi syra, ale pre zmenu miesto obalu hladkej múky dajte kukuričnú krupicu. Vynikajúce!!

    Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

janger
@tinca , mnam, urcite spravim. A to s tym sackom, to je vyborny tip. Dakujem.
babav
Vydarene a pritom si usetrila kalorie navyse z vajec a struhanky;-).
lubjak
toto sú veru fajnovejšie kuracie nugetky.S týmto menom sa mi spája spomienka na školu,smažili sa hotové kuracie nugetky mrazené z obchodu,ale od kuracieho mäska to malo veľmi ďaleko,bola to nepodarená fašírka.Tieto vyzerajú chutne,len zahryznúť.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
na obrázku vyzerajú veľmi chutne a určite aj chutné sú, vyskúšam, ukladám do KK
alexdidi
Nemám veľmi rada vyprážané kuracie prsia, lebo sú suché, ale tie tvoje vyzerajú šťavnaté...vyskúšam isto
tinca
@alexdidi sú šťavnaté, to urobí to mlieko a nekrájaj ich moc tenké, lebo sa vysušia.
klaura
@tinca : zas niečo nové z kuracinky ... urobím v nedeľu ... už teraz sa teším ... :)
zdezda
mňaaaaam a s tou oblohou, krásne si to naaranžovala :-)))
tinca
@bozulka je to veľmi rýchle jedlo, hotové za pol-hodinku /okrem namáčania v mlieku/.
keimin
dnes som vyskusal s varenymi zemiakmi a tatarkou... musim povedat ze fakt vyborne a velmi rychle, vrele odporucam. vdaka za recept :)
vieraa
tinca je to rýchle a dobré jedlo, ja tak obalujem aj karfiol, alebo brokolicu , do jedného sáčku dám múku a do druhého dám strúhanku.Je to rýchle obalovanie v 3-obale a menej riadu.
tinca
@vieraa aj ja tak obaľujem, perfektné je to najmä na karfiol, predtým som sa jedovala pri jeho obaľovaní a takto je to hračka.
dada06
aj ja pri varení používam skvelé nápady od Niggely :o))
babav
@tinca , tvoje nugetky zozali u mojej vnucky velky uspech.Mlieko naozaj urobilo velky rozdiel v chuti .Vdaka za rychly,chutny recept!
dorisa
Ďakujeme za doplnenie receptu, vyskúšam:)
evicka63
podobne to robím aj ja a dá sa to urobiť aj s bravčovou sviečkovičkou a pre zmenu sa môže pridať do mlieka aj pretlačený cesnak - kto môže a chce podľa chuti a je to zas iný recept