Foto: elisticka
Roláda je rýchly a dobrý koláčik tak som skúsila urobiť aj celiatický a myslím že úspešne:-)
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Odvážime si múku a cukor a pripravíme ostatné ingrediencie
-
2
urobíme sneh z bielkov a vyšľaháme žltka s cukrom do peny
-
3
múku zmiešame s kakaom a pridáme k žľtkovej pene a jemne zamiešame a postupne primiešavame sneh ale už len ručným šlahačom
-
4
hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri teplote 220st asi 8 minút aby plát nezoschol a nelámal sa pri rolovaní
-
5
upečene cesto preklopíme na utierku a stiahneme papier na pečenie
-
6
pomocou utierky ešte horúci plát zrolujeme a necháme vychladnúť
-
7
urobíme si plnku z mlieka ,zlateho klasu a cukru uvaríme kašu a necháme vychladnúť.pridáme maslo a mixujeme do peny pred dokončením primiešame ešte kakao a došľahame.
-
8
vychladnute cesto rozložíme a naplníme kakaovým krémom a zrolujeme do rolády
-
9
roládu preložíme na papier, potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky
-
10
urobíme si polevu z cery a čokolády a polejeme roládu a dáme stuhnúť.
-
11
Po stuhnutí krájame .Dobrú chuť!
chcela by som mať tvoje šikovné ruky....:-)))
Uložím si recept a upeču tu Tvoji na nějaké oslavy.
olada:-))))