Kuracie prsia na mede a pive

vevericiak - fotkavevericiak, 6. augusta 2010

Nemám v obľube kuracie prsia preto, že sú suchšie ale tento recept z nich spraví šťavnatú pochúťku. K receptu som sa dostal na jednej Zobraziť celý popisNemám v obľube kuracie prsia preto, že sú suchšie ale tento recept z nich spraví šťavnatú pochúťku. K receptu som sa dostal na jednej grilovačke a od vtedy si ho stále vylepšujem :-)

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
4 PL
2 PL
1 PL
1 PL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, očistíme, na tenko naklepeme, dobre nasolíme a okoreníme. Necháme minimálne 20 min odstáť, aby sa soľ a korenie vstrebalo do mäsa (pác by nám to zmyl).

  2. 2

    Príprava pácu: V pive rozmiešame med, horčicu, čili, sójovú omáčku.

  3. 3

    Následne mäso napácujeme: Ukladáme mäso do hrnca postupne prilievame zarobený pác. Takto napácované mäso necháme minimálne 1 deň v chladničke (najlepšie nechať aj 2 dni, nech to dobre napije).

  4. 4

    1. Alternatíva: Mäso grilujeme cca 10 až 15 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).

  5. 5

    2. Alternatíva: Mäso restujeme cca 5 až 7 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).

Diskusia k receptu

tinca
@vevericiak ďalší výborný recept s pivom, skúsim ho, všetky s pivom sú chutné. Ešte dotaz, nepíšeš aké pivo čierne alebo svetlé?
zdezda
...hmmmm, vyskúšam, verím,že to bude pochúťka, krídelka som takto marinovala a boli fajn :-)))
sovka62
Napriek módnym trendom grilované jedlá veľmi nemusíme, ale restované na panvičke to určite bude mňam. A opäť recept, ktorý bude na mňa čakať v chladničke, takže žiadne stresy z času. Vyskúšam a ďakujem.
alexdidi
dobrý pác a iste potom aj mäsko...vyskúšam na grilovačke
azza
veľmi dobrí pac. ja to robím s kuracími stehnami vykostenymi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia