Nemám v obľube kuracie prsia preto, že sú suchšie ale tento recept z nich spraví šťavnatú pochúťku. K receptu som sa dostal na jednej Zobraziť celý popisNemám v obľube kuracie prsia preto, že sú suchšie ale tento recept z nich spraví šťavnatú pochúťku. K receptu som sa dostal na jednej grilovačke a od vtedy si ho stále vylepšujem :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, na tenko naklepeme, dobre nasolíme a okoreníme. Necháme minimálne 20 min odstáť, aby sa soľ a korenie vstrebalo do mäsa (pác by nám to zmyl).
- 2
Príprava pácu: V pive rozmiešame med, horčicu, čili, sójovú omáčku.
- 3
Následne mäso napácujeme: Ukladáme mäso do hrnca postupne prilievame zarobený pác. Takto napácované mäso necháme minimálne 1 deň v chladničke (najlepšie nechať aj 2 dni, nech to dobre napije).
- 4
1. Alternatíva: Mäso grilujeme cca 10 až 15 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).
- 5
2. Alternatíva: Mäso restujeme cca 5 až 7 min z každej strany (podľa hrúbky, na ktorú sme ho naklepali).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu