Foto: ailuj82
Výborný, jednoduchý a osviežujúci. Po upečený chrumkavý a druhý deň mäkúčky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
|
|
1-1,5 kg |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
z polovice citrona |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Z múky, cukru, zmäknutého masla, vajec, smotany a prášku do pečiva vymiesime cesto a dáme ho na chvíľu do chladničky.
-
2
Zatiaľ si očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, polejeme citrónovou šťavou, pridáme škoricu, vanilku, zlatý klas a cukor podľa chuti.
-
3
Cesto si rozdelíme na dve časti, na pomúčenom papieri na pečenie vyvalkáme na veľkosť plechu a prenesieme aj s papierom na plech vytretý maslom. Cesto vyklopíme z papiera /ten ešte použijeme na druhý plát/
-
4
Na cesto rovnomerne natrieme jablkovú plnku
-
5
Na jablká dáme opatrne druhú polovicu cesta, popicháme vidličkou až do spodu. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 min.
Diskusia k receptu