Foto: tatranka
Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi.Páčila sa mi úprava baklažánu.Nevedela som čo všetko do neho ide,ale postupom času som si recept Zobraziť celý popisToto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi.Páčila sa mi úprava baklažánu.Nevedela som čo všetko do neho ide,ale postupom času som si recept urobila po svojom a myslím,že aj tá chuť ktorú nám ponúkli sa už podobá. Dnes ho robievam rada a veľmi nám všetkým chutná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 stredný |
|
5 ks |
|
pol |
|
strúčik |
|
trochu pre chuť |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
trochu |
|
trochu |
|
trochu |
|
trochu |
|
|
|
50 g |
|
2 ks |
|
kôpka |
|
Postup
-
1
ingrediencie:
-
2
Robila som štyri porcie.Baklažán,nakrájam na asi trojcentimetrové kúsky./4ks/ Tiež,/ 4ks/ 1 cm.Nasolím a nechám ich poplačkať.
-
3
Poutieram ich zo soli do sucha.Z vyšších mištičiek baklažánu vyberiem dužinu.
-
4
Pripravím si všetky suroviny na plnku:Nakrájam pol cibule,1 strúčik cesnaku,pokrájané na drobno šampióny,papriku zelenú,dužinu z baklažánu,údeninu.Všetko na drobno.
-
5
Na olej dám speniť cibuľku,cesnak.Pridám údeninu,za chvíľočku papriku s hubami,nakoniec dužinu.
-
6
Posolím,okorením,pridám trochu červenej mletej papriky,oregano.Keď sú suroviny zredukované a mäkké pridám dve vajíčka.Premiešam a dlho nevarím.Hmota sa spojí.Odstavím.
-
7
Do tejto masy pridám na drobno posekaný petržlen.
-
8
Ešte teplou zmesou plním vydlabané časti baklažánu,ktoré som uložila na tenšie koliesko baklažánu.Tým mi vznikla mištička.Do prostriedku vsuniem tvrdý pásik syra.Poukladala som ich do misy vymazanej maslom.
-
9
Prikryjem plnku kolieskom paradajky a tiež položím štvorček syra.Takto ich dám zapiecť do MR na funkciu krisp.Na 20 minút.To všetko vo väčšom robím aj v elektrickej rúre.
-
10
Baklažán zapečený.
-
11
Hotové,naservírované.Podávala som s ryžou a varenými zemiakmi s petržlenom.Plnka sa mi zvýšila,tak som pridala malú kôpku každému.
Diskusia k receptu