Plnený baklažán trochu ináč fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 5. augusta 2010
Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept)
Foto: tatranka

Toto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi.Páčila sa mi úprava baklažánu.Nevedela som čo všetko do neho ide,ale postupom času som si recept Zobraziť celý popisToto jedlo som jedla v Rumunsku pred mnohými rokmi.Páčila sa mi úprava baklažánu.Nevedela som čo všetko do neho ide,ale postupom času som si recept urobila po svojom a myslím,že aj tá chuť ktorú nám ponúkli sa už podobá. Dnes ho robievam rada a veľmi nám všetkým chutná.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  stredný
5 ks
pol
strúčik
trochu pre chuť
1 ks
1 ks
50  g
trochu
trochu
trochu
trochu
50  g
2  ks
kôpka

Postup

  1. 1

    ingrediencie:

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Robila som štyri porcie.Baklažán,nakrájam na asi trojcentimetrové kúsky./4ks/ Tiež,/ 4ks/ 1 cm.Nasolím a nechám ich poplačkať.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poutieram ich zo soli do sucha.Z vyšších mištičiek baklažánu vyberiem dužinu.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravím si všetky suroviny na plnku:Nakrájam pol cibule,1 strúčik cesnaku,pokrájané na drobno šampióny,papriku zelenú,dužinu z baklažánu,údeninu.Všetko na drobno.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na olej dám speniť cibuľku,cesnak.Pridám údeninu,za chvíľočku papriku s hubami,nakoniec dužinu.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posolím,okorením,pridám trochu červenej mletej papriky,oregano.Keď sú suroviny zredukované a mäkké pridám dve vajíčka.Premiešam a dlho nevarím.Hmota sa spojí.Odstavím.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do tejto masy pridám na drobno posekaný petržlen.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ešte teplou zmesou plním vydlabané časti baklažánu,ktoré som uložila na tenšie koliesko baklažánu.Tým mi vznikla mištička.Do prostriedku vsuniem tvrdý pásik syra.Poukladala som ich do misy vymazanej maslom.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prikryjem plnku kolieskom paradajky a tiež položím štvorček syra.Takto ich dám zapiecť do MR na funkciu krisp.Na 20 minút.To všetko vo väčšom robím aj v elektrickej rúre.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Baklažán zapečený.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové,naservírované.Podávala som s ryžou a varenými zemiakmi s petržlenom.Plnka sa mi zvýšila,tak som pridala malú kôpku každému.

    Plnený baklažán trochu ináč (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

tinca
@tatranka krásny recept, len ja baklažán nemusím, ale dalo by sa to aj z cukiny?
martina34
ja zas baklažán nemôžem kôli alergii, ale vyskúšam s baklažánom alebo cukinkou :-)
alexdidi
Pekný receptík a zaujímavé prevedenie...určite vyskúšam, zeleninu mám rada a často ju aj pripravujem, najradšej vždy ináč, takže vítam nový recept...
samanka
šikovné ruky, @Tatranka , máme radi baklažán a toto je spôsob prípravy, ktorý nepoznám...vyskúšam
hera
@Tatranka Ty si zatajena jezibabka! Tak krasne si to urobila az mam slinky aj za usami! Skusim je to aj na pohlad nadherne-dakujem za napad!
evusik
@tatranka zas jeden z chutných letných receptov, veľmi dobre to vyzerá na tanieri a určite to aj dobre chutí :-)
bozulka
@ ďalší zaujímavý recept od @ tatranky-určite dobrý...
coldbery
zajtra chcem robiť baklažány a tvoj recept mi dal skvelú inšpiráciu...♥
gulicka
je to velmi atraktivny recept urcite urobim!!!paratka udrzuju to v jednom kuse?
tatranka
@gulicka. Nie špáradlá majú za úlohu spodnú časť plnky udržať,aby nevypadla.No od vtedy už robím ináč.Baklažán nevyhĺbim úplne,ale spodnú časť dužiny ponechám asi pol centimetra.Potom nepotrebujem špáradlo.Urob si to aj ty tak.