Kapustové rizoto

martina34 - fotkamartina34, 6. augusta 2010
Kapustové rizoto
Foto: martina34

Sýte chutné jedlo, viac-menej na ázijský spôsob.

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hlávky
1/2 kg
1-2 ks
5 ks
1/2 ks
1,5 čl
1,5 čl
štipka
1 PL
4 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu kapusty: nakrájame si cibuľku a dáme do hrnca, v ktorom sme si zohriali 2 PL olivového oleja. Chvíľku popražíme a pridáme nakrájanú kapustu, pridáme cca 1/2 čl soli, premiešame a chvíľku prikryté podusíme. Asi 10 minút, aby kapusta bola jemne chrumkavá.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme rizoto. Umyjeme si 1/2 kg ryže, zatiaľ si v druhom hrnci zohrejeme olej a pridáme ryžu. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, šampiňóny, cukinu a koreniny. Zalejeme 6 dcl vody a prikryjeme. Keď sa rizoto začne variť, premiešame a stiahneme oheň na minimum. Po chvíľke premiešame a necháme dôjsť na horúcej platni.

  3. 3

    Rizoto s kapustou zmiešame tesne pred konzumáciou a podávame s čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pre mňa niečo nové, tá kombinácia, beriem to ako zeleninové, nielen kapustové rizoto. len to množstvo ryže - asi nie je rozpočet pre dve osoby, to by sme jedli celý týždeň. Ale jedlo vcelku zdravé s vitamínmi, čo vítam.
honestka
pretoze kapusticku rada, mozem aj tento pekny receptik. vdaka.
martina34
@evanaaa , je ťažké povedať pre koľko osôb to je, my sme doma šiesti, a nie všetci jedia všetko a čo zvýši tak sa dojedá na ďalší deň. Myslím, že ty najlepšie vieš, keď varíš rizoto, koľko ryže dávaš. Priznám sa, že ja by som asi pre dvoch variť nedokázala. Už roky varím takto, vo väčšom pre všetkých.
egreska
matka ,recept vyzera super,lubime ryžu aj chrumkavu kapustičku,musím to niekedy urobit..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia