Foto: tinca
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika a.p., rozhodla som sa pre tento chutný recept z Zobraziť celý popisKeďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika a.p., rozhodla som sa pre tento chutný recept z nej. Inšpirovala som sa v časopise Maxi, ale zmenila som názov a trošku pozmenila aj recept.
porcia
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Rajčiny umyjeme a pod stopkou vodorovne zrežeme ostrým nožom. Klobúčiky si odložíme.Opatrne ich vydlabeme a postavíme dnom nahor, aby odkvapkali. Dužinu nepoužijeme. Cesnak prelisujeme, včetne masla a ostatných korenín a vňatiek vmiešame do bryndze a dobre vymiešame. Soľ som nepridávala, bryndza je dosť slaná, aspoň pre mňa. Rajčiny do polovice naplníme bryndzou plnkou.
-
3
Potom do každej rajčiny opatrne vyklepneme vajíčko, ktoré mierne posolíme. Ak máte veľké vajíčko, treba trochu bielka odobrať, aby počas pečenia nevytekalo. Rajčiny položíme do pekáčika,ktorý si vopred vymastíme olivovým olejom včetne vrchných klobúčikov, ktoré obrátime srdiečkom hore. Pečieme pri 170 st.C cca 15 minút.
-
4
Ako prílohu som podávala zemiakovú kašu. RADA NAVYŠE-pre dietárov, kto neje žĺtko, môže použiť čisté bielko, len to už tak oku nelahodí.
-
5
Vrchné klobúčiky som použila ako podšálky pod rajčinové hrnčeky, hoci v recepte to nebolo, tak sa mi to páčilo. Treba ich otočiť srdiečkom dole a naň postaviť rajčinu. Zostalo mi trošku z plnky, tak som ju použila na dekor spolu so syrovým korbáčikom, ktorý sa k rajčinám výnimočne hodí. Dobrú chuť k zdravéme jedlu !
len sa pustiť do toho..........
prepac Tinca.
zajtra skusim, dakujem vyzera to fantasticky
Kamila