Veľkonočná krkovička s feniklom
Údené mäso dáme variť do vody, pridáme polovicu koriandra a na šesť minút pridáme fenikel...
Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno...
Jahňacia kotletka na zelenine
Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách...
Veľkonočný baránok (plnka)
Toto jedlo pripravujem zväčša na veľkonočné sviatky a s receptom sa podelím aj s Vami.
Broko-karfi placky aj z parného hrnca
Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15...
Veľkonočná plnka
Na východe tradičný recept ale predsa ho každý robí trochu inak ... :-) tak ponúkam...
Kuracie roládky so slaninkou a kari omáčkou z parného hrnca
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, a na každý plát...
Veľkonočná baba
V našej rodine je to už tradičné jedlo, pripravovane na veľkonočnú sobotu.
Veľkonočný pečený mäsový syrek
... všade sa pečie trošku ináč, každý používa trošku iné suroviny... všetky plnky, mäsové...
Omáčka zo štaveľa a hubovo-žihľavová fašírka
Pôstne dni, zelený štvrtok - a tak som si dnes vymyslela toto jedlo... veľmi chutné
Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....
Pôstne kelové závitky
Na Zelený štvrtok nemusí by ťlen tradičný špenát. Spravila som na obed tieto kelové závitky a...
Bryndzová nátierka s jarnou cibuľkou
Táto nátierka je u nás veľmi obľúbená, dávno sme ju nemali. Jej príprava je rýchla...
Francúzske zemiaky trošku inak
Práve som zohnala všetky suroviny na vynikajúce francúzske zemiaky. Je to stará klasika, ale s malým...
Pstruh na bylinkách
Pstruha vykostíme a dôkladne umyjeme. Dochutíme soľou, korením, rascou, paprikou a opečieme na...
Morčacie stehná s ananásom
Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu...
Cigánske rezne
Tento recept mám zo starej slovenskej kuchárskej knihy a patrí medzi obľúbené recepty v našej rodine.
Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku
Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden...
Sumec na špenáte
Očisteného sumca nakrájame na filety. Zľahka dochutíme. Na panvici speníme maslo, pridáme špenátové listy, ...
Kuracie prsia v lístkovom ceste
Tento recept som videla pripravovať v relácii Bez servítky a hneď sa mi zapáčil, tak som ho...
Diabolské karé na zemiakovej placke
Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou,...
Ham-mňam smotanové langoše
Pre mna je tento recept na langoše ten naj! Su chrumkave, nadychane, makkučké... vyborne chutia....
Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.
Kapustové guľky v šampiňónovej omáčke
Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.
Mleté mäso v čepcovej sieťke
Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia. Včera som ho zabalila do...
Tuniakové cestoviny s pestom, olivami a hubami
Po veľmi dlhej dobe som sa rozhodla, že si spravím cestoviny, keď už si varím...
Zapekané plnené šampiňóny
Toto jedlo je dokonalé svojou chuťou, za nápad použiť mafinovú formu a aj za recept vďačím...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...