Foto: zuzkabluzka
Prívlastok "výborné" im pridala moja dcéra, ktorej nesmierne chutia. Recept som našla na internete, kto má rád tekvicu im určite neodolá...:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu rozrežeme na hrubšie časti, neokrajujeme, zabalíme do alobalu a dame zmäknúť asi na hodinku (záleží od veľkosti tekvice) do rúry vyhriatej na 200°.
-
2
Tekvicu necháme vychladnúť, zbavíme ju šupky a popučíme na kašu.
-
3
Tekvicovú zmes dáme na panvicu a za stáleho miešania "vysušíme", aby sa čo najviac odvodnila.
-
4
Keď bude tekvica dostatočne suchá, pridáme maslo a strúhany syr a miešame, kým sa maslo neroztopí. Podľa chuti osolíme a okoreníme a necháme vychladnúť.
-
5
Do vychladnutej tekvicovej kaše pridáme 1 vajce a strúhanku. Ja používam striedku z toastoveho chleba, namočeného v troche mlieka a potom ho popučím do tekvice. Všetko dobre pomiešam a začnem robiť fašírky, do každej dám kocku syra. Tu som dala ementál (mali sme doma iba ten ), ale vyborná je aj mozzarella či iné tvrdé syry.
-
6
Faširky obalim v klasickom trojobale - múka, vajcia, strúhanka a vysmažím. Treba dať pozor, aby syr zostal v strede fasirky, inak by mohol pri smaženi vytekať.
-
7
A tu sú hotové, najlepšie je ich podávať ešte teplé ;)
Diskusia k receptu