Výborné tekvicové fašírky fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 7. novembra 2012

Prívlastok "výborné" im pridala moja dcéra, ktorej nesmierne chutia. Recept som našla na internete, kto má rád tekvicu im určite neodolá...:)

5
porcií
90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
150 g strúhaný
100 g
1 ks
100 g
50 g
Trojobal:
podľa potreby
2
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu rozrežeme na hrubšie časti, neokrajujeme, zabalíme do alobalu a dame zmäknúť asi na hodinku (záleží od veľkosti tekvice) do rúry vyhriatej na 200°.

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu necháme vychladnúť, zbavíme ju šupky a popučíme na kašu.

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicovú zmes dáme na panvicu a za stáleho miešania "vysušíme", aby sa čo najviac odvodnila.

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bude tekvica dostatočne suchá, pridáme maslo a strúhany syr a miešame, kým sa maslo neroztopí. Podľa chuti osolíme a okoreníme a necháme vychladnúť.

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vychladnutej tekvicovej kaše pridáme 1 vajce a strúhanku. Ja používam striedku z toastoveho chleba, namočeného v troche mlieka a potom ho popučím do tekvice. Všetko dobre pomiešam a začnem robiť fašírky, do každej dám kocku syra. Tu som dala ementál (mali sme doma iba ten ), ale vyborná je aj mozzarella či iné tvrdé syry.

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Faširky obalim v klasickom trojobale - múka, vajcia, strúhanka a vysmažím. Treba dať pozor, aby syr zostal v strede fasirky, inak by mohol pri smaženi vytekať.

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu sú hotové, najlepšie je ich podávať ešte teplé ;)

    Výborné tekvicové fašírky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

radulienka
Mňam, hneď by som sa do nich pustila, nielenže vyzerajú krásne, určite to musí byť prudko jedlé, vďaka za recept...
kuchticka
Docela prima recept, skusim, mam rada vsetko zo zeleniny (bez masa).
alena45
mne sa páči aj tá zaujímavá tekvica. Je sladká ?
frezia68
Tiež vyskúšam,ale budú pečené v rúre,asi dosť "pijú" olej ?Ale nápad dobrý :-)
izabella929
o,o,...ešte mám odloženú jednu tekvičku hokkaidó, takže vyskúšam.-))dík..
nonna
Mňam, mňam, mňam.....ukladám do KK a vyhadzuejm na FBčko.
irenaw
@alena45 ak som ju dobre identifikovala, je to muškátová tekvica, jej dužina je sladkastá :-)
rain333
už som rcpt uložila, tiež urobím v rúre :-)
pralinkaa
vyskúšané ... myslím že nemám radá tekvicu :) ale vyzerajú úžasne, určite si niekto iný pochuti

Zaujímavé video z archívu TV Varecha