Prívlastok "výborné" im pridala moja dcéra, ktorej nesmierne chutia. Recept som našla na internete, kto má rád tekvicu im určite neodolá...:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tekvicu rozrežeme na hrubšie časti, neokrajujeme, zabalíme do alobalu a dame zmäknúť asi na hodinku (záleží od veľkosti tekvice) do rúry vyhriatej na 200°.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Tekvicu necháme vychladnúť, zbavíme ju šupky a popučíme na kašu.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Tekvicovú zmes dáme na panvicu a za stáleho miešania "vysušíme", aby sa čo najviac odvodnila.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Keď bude tekvica dostatočne suchá, pridáme maslo a strúhany syr a miešame, kým sa maslo neroztopí. Podľa chuti osolíme a okoreníme a necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Do vychladnutej tekvicovej kaše pridáme 1 vajce a strúhanku. Ja používam striedku z toastoveho chleba, namočeného v troche mlieka a potom ho popučím do tekvice. Všetko dobre pomiešam a začnem robiť fašírky, do každej dám kocku syra. Tu som dala ementál (mali sme doma iba ten ), ale vyborná je aj mozzarella či iné tvrdé syry.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Faširky obalim v klasickom trojobale - múka, vajcia, strúhanka a vysmažím. Treba dať pozor, aby syr zostal v strede fasirky, inak by mohol pri smaženi vytekať.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
A tu sú hotové, najlepšie je ich podávať ešte teplé ;)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu