Flammkuchen

elixir - fotkaelixir, 9. novembra 2012
Flammkuchen
Foto: elixir

Tento recept som nehanebne prebrala z nemeckej kuchyne. Prvý krát som tieto "Flammkuchen" skúsila túto jeseň, a takto vyzerajú robené doma, vo vlastnej produkcii.

2
porcie
55 minút
príprava
15-25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
5 g čerstvé
1 štipka
130 ml vlažná
Obloha:
150 ml
50 g alebo šunka
50 ml alebo smotana na šľahanie
1 ks veľká




Postup

  1. 1

    Zmiešame kvasnice s vlažnou vodou a necháme 20 minút postáť. Mimo spomínaných surovín som pridala aj štipku cukru (ktorý tam byť nemusí), nech majú aj kvasnice trošku radosti zo života. :) Potom zmiešame s múkou a soľou a necháme 30 minút postáť.

    Flammkuchen - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým sme si nachystali mesiačiky cibule, kocky slaninky alebo šunky, a zmiešali sme créme fraiche so smotanou na šľahanie.

    Flammkuchen - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme ich do oválneho tvaru. Potrieme smotanovou zmesou a na ňu ukladáme cibuľu. Miesta medzi cibuľou posypeme slaninkou / šunkou... môže sa pridať dodatočne soľ a korenia podľa chuti... a dáme piecť.
    My si také radi dáme s ľahkým vínkom, Lambruscom.

    Flammkuchen - obrázok 3

Diskusia k receptu

hralka
môže to byť chutnučké a tak to ukladám do KK a niekedy vyskúšam
levandula
vyborna alsaska Flammkueche alebo Tarte flambée. Cibulu je lepsie trochu predsmazit, az potom polozit na cesto , pridat oblansirovanu anglicku slaninku,,pokrajanu na pruzky, sunku na pruzky atd. a zaliat smotanou (creme fraiche spolu s fromage blanc) , zapiest, a potom to uz je jedna basen... Plnky sa mozu obmienat. v typickych alsaskych restauraciach ich najdete nespocetne mnozstvo. typicka regionalna specialita, ktoru treba vyskusat priamo na mieste, vrelo vsetkym odporucam
radulienka
Krásny recept, len to cesto majú v Bádensku, odkiaľ je táto špecialita, omnoho tenšie a chrumkavé. Treba to viac vygúľať alebo vytiahnuť rukami, inak sa ti krásne podarilo, určite to tak aj chutilo, vďaka za recept...
radulienka
Bádensko a Alsasko ležia vedľa seba a majú veľa spoločných receptov...
elixir
Ďakujem Vám za pochvaly a aj za odporúčania. :)
sovka62
V piatok som na žiadosť vnučiek prvý raz v živote piekla Lotrinský Quiche a mal veľký úspech. Keď prezerám tvoj recept, som si istá, že by im chutil aj tento. Tak ukladám a vyskúšam, už sa teším.
elixir
Lotrinský Quiche vyzerá zas moc dobre pre mňa, pán Google poodkryl... :) Doteraz som o tej chuťovke nepočula...
Ďakujem za milučkú odozvu, sovka.
lusinkab
Mne sa tento receptik tiez velmi paci :-) kedze my mame radi vsetko take kysnute tak vyskusam aj tento tvoj receptik :-)
elixir
@lusinkab verím, že bude chutiť :) Moje subjektívne chuťové poháriky hovoria, že kombinácia smotany a cibule je absolútne lahodná.
nelajsia
prvýkrát som toto jedla v Stuttgarte vo franc. reštaurácii vo variante pikantno- paprikovo-vegetariánskej.... nechala by som si povedať každý deň..... bravoooooo... ukladam do KK
elixir
nelajsia, som rada, že Ťa recept potešil :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia