Foto: elixir
Tento recept som nehanebne prebrala z nemeckej kuchyne. Prvý krát som tieto "Flammkuchen" skúsila túto jeseň, a takto vyzerajú robené doma, vo vlastnej produkcii.
porcie
príprava
na 200-220 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
5 g čerstvé |
|
1 štipka |
|
130 ml vlažná |
|
Obloha: | |
150 ml |
|
50 g alebo šunka |
|
50 ml alebo smotana na šľahanie |
|
1 ks veľká |
|
Postup
-
1
Zmiešame kvasnice s vlažnou vodou a necháme 20 minút postáť. Mimo spomínaných surovín som pridala aj štipku cukru (ktorý tam byť nemusí), nech majú aj kvasnice trošku radosti zo života. :) Potom zmiešame s múkou a soľou a necháme 30 minút postáť.
-
2
Medzitým sme si nachystali mesiačiky cibule, kocky slaninky alebo šunky, a zmiešali sme créme fraiche so smotanou na šľahanie.
-
3
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme ich do oválneho tvaru. Potrieme smotanovou zmesou a na ňu ukladáme cibuľu. Miesta medzi cibuľou posypeme slaninkou / šunkou... môže sa pridať dodatočne soľ a korenia podľa chuti... a dáme piecť.
My si také radi dáme s ľahkým vínkom, Lambruscom.
Ďakujem za milučkú odozvu, sovka.