Foto: daniella9
Strukoviny, strukoviny, strukoviny....:-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno a jemne osmahneme, pridáme cesnak pokrájaný na plátky, a čierne mleté korenie, chvíľku restujeme.
-
2
Sošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca a chvíľu restujeme a stále miešame.
-
3
Zalejeme 3x násobným množstvom vody ako bolo množstvo šošovice. Privedieme do varu a potom na miernom ohni varíme cca. 25 minút, pod pokrievkou. Odstavíme z ohňa a necháme približne 15 minút dôjsť. Podľa potreby ešte dochutíme. Mám rada trošku pikantnejšie, tak som pridala karí korenie.
-
4
Na panvici si pripravíme volské oko a podávame. HoTovo, dobrú chuť:-) Kedže mám doma ghí, použila som ho, dodalo jedlu osobitú chuť a vôňu, ale kľudne použite olej alebo iné...:-)
ghí je prepustené maslo zbavené mliečnych bielkovín a vody, používa sa na namiesto oleja, masla, masti...
ja ho mám tu:
varecha.pravda.sk/recepty/ghi-ghee/32810-recept.html...
a tuto nejaké info:
www.spektrumzdravi.cz/diagnoza/imunita/ghi-prepustene-maslo/...
dakujem:-)