Volské oko so zelenou šošovicou

daniella9 - fotkadaniella9, 8. novembra 2012 19:18
Ďalšie recepty »
Volské oko so zelenou šošovicouFoto: daniella9

Strukoviny, strukoviny, strukoviny....:-)

1
porcia
5 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a jemne osmahneme, pridáme cesnak pokrájaný na plátky, a čierne mleté korenie, chvíľku restujeme.

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 1
  2. 2

    Sošovicu prepláchneme a pridáme do hrnca a chvíľu restujeme a stále miešame.

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme 3x násobným množstvom vody ako bolo množstvo šošovice. Privedieme do varu a potom na miernom ohni varíme cca. 25 minút, pod pokrievkou. Odstavíme z ohňa a necháme približne 15 minút dôjsť. Podľa potreby ešte dochutíme. Mám rada trošku pikantnejšie, tak som pridala karí korenie.

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici si pripravíme volské oko a podávame. HoTovo, dobrú chuť:-) Kedže mám doma ghí, použila som ho, dodalo jedlu osobitú chuť a vôňu, ale kľudne použite olej alebo iné...:-)

    Volské oko so zelenou šošovicou - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist