Toto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to. Lasagne možno plniť aj všeličím iným - mäsom, zeleninou... Nám Zobraziť celý popisToto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to. Lasagne možno plniť aj všeličím iným - mäsom, zeleninou... Nám chutí tento, je to kompromis vegetariánky a mäsožravca...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
pol škatule nevarené |
|
20 dg plátkový |
|
20 dg nakrájaná |
|
1 ks |
|
pol litra |
|
100 g alebo olej |
|
6 strúčikov |
|
|
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Na oleji (masle) krátko povaríme špenát. Do uvareného pridáme cesnak, soľ. Maslo roztopíme, pridáme múku, popražíme, zalejeme mliekom - vznikne bešamel. Dve - tri lyžice dáme aj do špenátu. Nesmie byť príliš hustý. Necháme vychladnúť.
- 2
Do obdĺžnikovej zapekacej misy (môže byť aj plech) dáme prvú vrstvu - bešamel. Na ňu položíme plátok nevarených lasagne. Striedame - bešamel, šunka, plátok syra, špenát. (Cestovina musí byť potretá bešamelom či špenátom z oboch strán, aby sa mohla dovariť). Končíme opäť bešamelom, posypeme strúhaným syrom (alebo nadrobno pokrájaným plátkom). Môžeme zdobiť petržlenom resp. pažítkou.
- 3
Dáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút. Môžeme pridať paradajku na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu