Lasagne so špenátom, šunkou a syrom

nejedla22 - bez fotkynejedla22, 7. novembra 2012

Toto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to. Lasagne možno plniť aj všeličím iným - mäsom, zeleninou... Nám Zobraziť celý popisToto je naozaj môj recept... Je s ním trocha babračka, ale stojí za to. Lasagne možno plniť aj všeličím iným - mäsom, zeleninou... Nám chutí tento, je to kompromis vegetariánky a mäsožravca...

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

pol škatule nevarené
20 dg plátkový
20 dg nakrájaná
1 ks
pol litra
100 g alebo olej
6 strúčikov
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Na oleji (masle) krátko povaríme špenát. Do uvareného pridáme cesnak, soľ. Maslo roztopíme, pridáme múku, popražíme, zalejeme mliekom - vznikne bešamel. Dve - tri lyžice dáme aj do špenátu. Nesmie byť príliš hustý. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do obdĺžnikovej zapekacej misy (môže byť aj plech) dáme prvú vrstvu - bešamel. Na ňu položíme plátok nevarených lasagne. Striedame - bešamel, šunka, plátok syra, špenát. (Cestovina musí byť potretá bešamelom či špenátom z oboch strán, aby sa mohla dovariť). Končíme opäť bešamelom, posypeme strúhaným syrom (alebo nadrobno pokrájaným plátkom). Môžeme zdobiť petržlenom resp. pažítkou.

  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry na cca 15 minút. Môžeme pridať paradajku na tanieri.

Diskusia k receptu

atko42
..to isté som sa chcel opýtať ja?... :-D ...práve na ten špenát som sa tešil...
nejedla22
To bola skúška inteligencie...:) Samozrejme, špenát z druhej strany na lazane...Už je to tam... Pozn,. Ak nezoženieme lazane "bez varenia", môžeme použiť aj také, čo sa varia - ale tie sa často trhajú...No môžeme ich potom obložiť aj suchším matrošom - mäsom,zeleninou...
nejedla22
Pani redaktorka, lazane sa môžu písať aj takto - foneticky...:)
atko42
Tak som lasagne po tom doručení špenátu do receptu urobil a môžem len skonštatovať, že sú skvelé. Chutili všetkým stolovníkom a pridal som si receptík do zoznamu....dík.. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia