Mladý šalát JARIENKA
Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial...
Kuchtový guláš
Cez víkend som mal chuť na "kotlíkový" guláš ale nemám doma kotlík a ani kde rozložiť oheň...
Vegetariánsky guláš
Je to skôr niečo ako zeleninová polievka, no v konečnom dôsledku to má naozaj gulášovú chuť....
Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...
Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...
Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))
Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme...
Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou
Kačacie stehno nasolíme, okoreníme, tymian nakrájame nadrobno a posypeme ním stehná. Pridáme olej a...
Farebné zemiaky.
Zo zvyšných zemiakov v šupke chutná, zdravá večera :-)Recept zo starého časopisu.
Srnčie plece rolované
Niekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a...
Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na...
Šišky bez vysmážania
Tento recept som našla v českom časopise " Knihovnička ", pripravila som ho s menšími úpravami,...
Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som...
Lečo trochu inak
Zase mi narástla v záhrade pekná cuketa, tak som ju pripravila na obed. Spojila som...
Majonézový sendvič so sviečkovicou
Umytú, nasolenú a okorenenú sviečkovicu vcelku položíme na rozpálený gril. Opečieme z každej strany a...
Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...
Cuketové cestoviny s citrónovou šťavou
teraz máme cuketu na tanieri takmer dennne ... úprava vždy iná ... :) a...
Ostrý steak z tuniaka
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať....
Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...