Zeleninový cestovinový šalát

martinis - fotkamartinis, 11. januára 2013
Zeleninový cestovinový šalát
Foto: martinis

Extra zeleninový cestovinový šalát s bielym jogurtom a množstvom chutí :)

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 hlávky
150 g
1/4 konzervy
100 g
1 ks
2 ks
100 g
1 PL
1 PL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Šalát, ako sa patrí - mix mnohých chutí, plný dobrých vecí : šťavnatej a chrumkavej zeleniny, cestovín, skvelého ľahkého jogurtového dressingu a olív na povrchu. Dobrota ! :)

  2. 2

    Základom sýteho šalátu vhodného na obed sú cestoviny. Použite vás obľúbený druh, ideálne farebné pre pestrosť, ale dobre poslúžia aj obyčajné kolienka :) Dajte zovrieť osolenú vodu, vsypte do nej cestoviny a varte podľa návodu na obale, prípadne trochu kratšie. Zvyknem variť minútku či dve menej.

  3. 3

    Vyberieme si najobľúbenejšiu zeleninovú zmes - ja mám skvelú taliansku - a dáme do panvice podusiť do zmäknutia, nemusíme pridávať ani olej.

  4. 4

    Kým sa cestoviny varia a zelenina dusí, asi štvrť hlávky kapusty nakrájame na ľubovoľne hrubé rezančeky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na polkolieska, dáme do veľkej misy.

  5. 5

    2 feferónky zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na tenučké pásiky. Pridáme do misy, prihodíme aj dodusenú zeleninu a kukuricu a zakvapneme lyžičkou dobrého olivového oleja.

  6. 6

    Všetko zmiešame aj s cestovinami. Dáme bokom a pripravíme si dressing ľahký prípravou aj tukmi - nepoužijeme nijakú smotanu, len biely jogurt ;) Jogurt vymiešame so soľou, mletým čiernym korením horčicou a kečupom a zalejeme ním šalát.

  7. 7

    Ešte raz dôkladne premiešame, dáme na chvíľočku do chladničky - stačí, kým za sebou poumývame riad :) Pred servírovaním ozdobíme rozpolenými olivami, sušenou bazalkou a napríklad ľadovým šalátom s cherry paradajkami a ihneď môžme jesť :))

  8. 8

    Môj tip : ak by sa niekomu zdal šalát stále málo výdatný, môže si ho obohatiť o ľubovoľný tvrdý syr či pásiky šunky alebo salámy :)

Diskusia k receptu

arasidka
milujem takéto šaláty, hlavne v lete, keď sa ním človek osvieži. Ja tam tie olivy nemusím mať, hoci ich mám rada, ale len samostatne jesť.
martinis
@arasidka : každopádne, v lete padnú vhod najviac, ale poteší aj v chladnom období :) olivy tiež milujem, kdekoľvek ;)
@tori111222 : ďakujem pekne :-)
@jerica : fííha, tak toľko hviezdičiek som ešte nikdy nedostal, dokonca ani v škole, hihi :)) tiež niekedy kukuricu vypustím, alebo nahradím hráškom :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia