Foto: lucina2222
Mala som chuť konečne na niečo sýte, a nesťažoval sa ani zvyšok rodinky ;) Mňáááám
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks stredné |
|
2 ks (žĺtky) |
|
1,5 dl |
|
podľa potreby |
|
1 čl |
|
1 PL jemne posekaná |
|
Mäsová plnka: | |
200 g |
|
1 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks stúčik |
|
2 ks |
|
Syrová omáčka: | |
1 téglik |
|
1 ks v črievku |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky poriadne umyjeme, a dáme uvariť v šupke. Keď po uvarení vychladnú, olúpeme ich a rozpučíme na kašu. Pridáme mlieko, žĺtka, pažítku a soľ. Rozmiešame a postupne pridávame múku, kým cesto nedostane konzistenciu, aby sa z neho dali robiť malé placky, veľké asi 5x5 cm.
- 2
do tohto cesta plníme plnku ktorú dostaneme takto: Popražíme cibuľku na oleji, pridáme mäso, potrebné koreniny a nakoniec keď je už mäsko mäkké, pridáme vaječné bielky. Dusíme kým bielok nestuhne. túto zmäs plníme lyžičkou do placiek z cesta, a vytvarujeme guličky-knedlíčky. Varíme vo vriacej vode ,kým knedle nevyplávajú na vrch hrnca.
- 3
Nakoniec dáme syr rozpustiť v smotane , dochutíme a omáčka k jedlu je na svete. Knedlíčky ňou polejeme a konzumujeme :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu