Zemiakové knedličky plnené mäsovou plnkou

lucina2222 - fotkalucina2222, 11. januára 2013

Mala som chuť konečne na niečo sýte, a nesťažoval sa ani zvyšok rodinky ;) Mňáááám

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks stredné
2 ks (žĺtky)
1,5 dl
podľa potreby
1 čl
1 PL jemne posekaná
Mäsová plnka:
200 g
1 ks menšia
1 ks stúčik
2 ks
Syrová omáčka:
1 téglik
1 ks v črievku




Postup

  1. 1

    Zemiaky poriadne umyjeme, a dáme uvariť v šupke. Keď po uvarení vychladnú, olúpeme ich a rozpučíme na kašu. Pridáme mlieko, žĺtka, pažítku a soľ. Rozmiešame a postupne pridávame múku, kým cesto nedostane konzistenciu, aby sa z neho dali robiť malé placky, veľké asi 5x5 cm.

  2. 2

    do tohto cesta plníme plnku ktorú dostaneme takto: Popražíme cibuľku na oleji, pridáme mäso, potrebné koreniny a nakoniec keď je už mäsko mäkké, pridáme vaječné bielky. Dusíme kým bielok nestuhne. túto zmäs plníme lyžičkou do placiek z cesta, a vytvarujeme guličky-knedlíčky. Varíme vo vriacej vode ,kým knedle nevyplávajú na vrch hrnca.

  3. 3

    Nakoniec dáme syr rozpustiť v smotane , dochutíme a omáčka k jedlu je na svete. Knedlíčky ňou polejeme a konzumujeme :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto knedličky sú výborné aj do dusenej kapusty, môže byť aj hlávková a plnené údeným mäsom zasa ku kyslej kapuste.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia