Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Foto: patrick
Nenáročné a veľmi chutné jedlo.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia prerežeme vodorovne, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na troche olivového oleja si opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny ktoré osolíme, okoreníme, pridáme tymián a nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku. Opekáme cca 2-3 minúty.Na vnútornú stranu pŕs rozotrieme ricottu, navrstvíme šampiňóny, zarolujeme a pevne zabalíme do potravinárskej fólie, ktorú pevne stiahneme a zaviažeme konce.
- 2
Vodu v hrnci privedieme k varu, potom plameň stíšime tak, aby bola voda tesne pod úrovňou varu ale aby nevrela. Vložíme kuracie prsia a pošírujeme 10-15 minút.
- 3
Do kastróla dáme ryžu, osolíme, okoreníme, pridáme na 1 diel ryže 1,5 diela vody, pridáme ľahko roztlačené kardamónové semienka a badyán. Prikryjeme pokrievkou a dáme na plný plameň. Keď sa nám voda začne variť tak plameň stíšime a varíme 10-15 minút kým sa všetka voda nevyparí.
- 4
Mäso po zhruba 15 minútach vyberieme, odstránime fóliu a sprudka orestujeme na horúcej panvici na olivovom oleji aby sme na ňom mali aj farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu