Foto: rein
Z tajných zdrojov
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na slaninke nakrájanej na drobno si opražíme cibuľku do ružova
- 2
Medzitým si mäso nakrájame na plátky,vyklepeme,osolíme a potrieme paradajkovým pretlakom na ktorý sme použili dve polievkové lyžice a ten sme premiešali s mletým korením a roztľlčeným cesnakom.Na mäso poukladáme plátky slaniny a urobíme rolky,ktoré zošpendlíme,kto čo má po ruke.
- 3
asi takto
- 4
Opražíme z prudká do ružová a odstavíme
- 5
Na pekáč poukladáme závitky,obložíme kyslou kapustou(domácou) a polejeme výpekom z mäsa
- 6
Na vrch si postupne ukládame cibuľu nakrájanú na kolieska,zemiaky na kolieska(cca 5 mm) a stále opakujeme
- 7
Z pretlaku,čo nám zostal ,si rozmiešame s čierným pivom,soľou,mletým korením a po zemiakoch rovnomerne polejeme.
- 8
Do vyhriatej rúry dáme piecť pri teplote 200st.c zakryté na 60 minút a odkryté zapečieme cca 30 minút
- 2
urobím a prekvapím toho môjho ...
nie polievku,ale obed,ako sa patrí...
isto by to slo aj s mrazenymi, medvedi cesnak mozes vynechat, nic sa nestane, je to fakt dobrota