Slovenská hymna (nech bože dá)

rein - fotkarein, 11. januára 2013
Slovenská hymna (nech bože dá)
Foto: rein

Z tajných zdrojov

6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
70 g
2 ks strúčiky
100 g
500 g
400 g
200 g
1 dl

Online leták

Postup

  1. 1

    Na slaninke nakrájanej na drobno si opražíme cibuľku do ružova

  2. 2

    Medzitým si mäso nakrájame na plátky,vyklepeme,osolíme a potrieme paradajkovým pretlakom na ktorý sme použili dve polievkové lyžice a ten sme premiešali s mletým korením a roztľlčeným cesnakom.Na mäso poukladáme plátky slaniny a urobíme rolky,ktoré zošpendlíme,kto čo má po ruke.

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 2
  3. 3

    asi takto

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 3
  4. 4

    Opražíme z prudká do ružová a odstavíme

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 4
  5. 5

    Na pekáč poukladáme závitky,obložíme kyslou kapustou(domácou) a polejeme výpekom z mäsa

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch si postupne ukládame cibuľu nakrájanú na kolieska,zemiaky na kolieska(cca 5 mm) a stále opakujeme

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 6
  7. 7

    Z pretlaku,čo nám zostal ,si rozmiešame s čierným pivom,soľou,mletým korením a po zemiakoch rovnomerne polejeme.

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 7
  8. 8

    Do vyhriatej rúry dáme piecť pri teplote 200st.c zakryté na 60 minút a odkryté zapečieme cca 30 minút

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 8

Diskusia k receptu

turistka
Tvoj recept ma zaujal, pravé slovenské jedlo, kde sú zemiaky, kapusta a mäso. A s mäsovými rolkami dobre vymyslené i to prekladanie zmesy zemiakov a cibule.
frezia68
Pekná slanina(skôr údené mäso) a výdatný recept,také z jedného pekáča sú vďačné pre kuchárov ( aj pre mňa) a chutilo by mi určite :-)
izabella929
tak toto je teda šupa, na tých plechoch...ako na veľkú hostinu.-)))nuž skvelé jedlo.-)
hubata
Fíííha, toto musí byť dobrota! A tá vôňa. Posielam ti pochvalu za krásny fotopostup, si šikuľka!
medulienka122
tak vidíš, a už je recept v kuchárskej knihe, ak Bože dá /zdravíčko/, príde aj ten na rad...:-)
koki19
Ahojky. Koreni mlete je co presne? Dik za odpoved :-)
rein
Ďakujem,ďakujem,ďakujem za komentáre
klaura
wow ... výborný recept ... taký chlapský ... :))))
urobím a prekvapím toho môjho ...
rein
@afataga viem,že si určite hubárka,ako sa patrí,poraď recept z mrazených hríbov,
nie polievku,ale obed,ako sa patrí...
používateľ nemá avatar
wal
wal
co s tou oprazenou cibulou v bode 1? - pod kapustu? na kapustu? na zemiaky? :)
rein
@wal dík,si prvá,čo si to postrehla, to je základ na iný recept,závitky sa opražia len na oleji
idanczi
urcite bezchybny recept, len jedna mala chybicka, do buducna noz sa kladie ostrim k tanieru :)
helca103
túto dobrotu musím vyskúšať, ide tam všetko čo máme radi. Pohrala si sa aj tým prekladaním zemiačkov a cibule
radulienka
Super, ďalší krásny mäskový nákyp s kapustičkou a krumpličkami, toto môžem furt, vďaka za recept, @Rein ...
hates
tiež som hladala kam s tou opraženou cibulkou,lebo podla obrázku ta je surová ale našla som vysvetlenie asi to idem spraviť lebo neviem čo dnes uvariť
dogagador
bezva recept, dala by som si hned! nikdy som take nerobila, ale vonia mi to vsetkymi tymi ingredienciami az sem...proste fantazia pracuje na plne obratky pri pohlade na to!!!
stacy77777
@Rein - veľmi chutné jedlo, obed zmizol raz-dva, moji traja chlapi si s ním hravo poradili,vďaka za recept
gabcar
Boze, ja som 4-ty den po operacii zlcnika, slintam nad receptami /vsetko co mam rada mam zakazane/ , uz odchazam z varechy.
salinka
ďalšie jedlo od teba, pri ktorom sa mi spúšťa Pavlov reflex. Úžasne chutný eintopf. Určite to pripravím.
narcissa
akurát sa pečie v rure ,len som nevedela kde mám dať na začiatku opraženu cibuľku,a ešte otázočka či si kapustu poumývala?ja som opláchla iba...dufam že to bude fajnote napíšem po obede ešte
brano24
Ďalšia dobrá inšpirácia. Ukladám. Ďakujem.
lara2016
NESKUTOČNÉ jedlo, ďakujem za tip, už som otočila 2 taniere