Slovenská hymna (nech bože dá)

rein - fotkarein, 11. januára 2013
Slovenská hymna (nech bože dá)
Foto: rein

Z tajných zdrojov

6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
70 g
2 ks strúčiky
100 g
500 g
400 g
200 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na slaninke nakrájanej na drobno si opražíme cibuľku do ružova

  2. 2

    Medzitým si mäso nakrájame na plátky,vyklepeme,osolíme a potrieme paradajkovým pretlakom na ktorý sme použili dve polievkové lyžice a ten sme premiešali s mletým korením a roztľlčeným cesnakom.Na mäso poukladáme plátky slaniny a urobíme rolky,ktoré zošpendlíme,kto čo má po ruke.

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 2
  3. 3

    asi takto

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 3
  4. 4

    Opražíme z prudká do ružová a odstavíme

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 4
  5. 5

    Na pekáč poukladáme závitky,obložíme kyslou kapustou(domácou) a polejeme výpekom z mäsa

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch si postupne ukládame cibuľu nakrájanú na kolieska,zemiaky na kolieska(cca 5 mm) a stále opakujeme

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 6
  7. 7

    Z pretlaku,čo nám zostal ,si rozmiešame s čierným pivom,soľou,mletým korením a po zemiakoch rovnomerne polejeme.

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 7
  8. 8

    Do vyhriatej rúry dáme piecť pri teplote 200st.c zakryté na 60 minút a odkryté zapečieme cca 30 minút

    Slovenská hymna (nech bože dá) - obrázok 8

Diskusia k receptu

35 komentárov k receptu
Tvoj recept ma zaujal, pravé slovenské jedlo, kde sú zemiaky, kapusta a mäso. A s mäsovými rolkami dobre vymyslené i to prekladanie zmesy zemiakov a cibule.
Pekná slanina(skôr údené mäso) a výdatný recept,také z jedného pekáča sú vďačné pre kuchárov ( aj pre mňa) a chutilo by mi určite :-)
tiež som hladala kam s tou opraženou cibulkou,lebo podla obrázku ta je surová ale našla som vysvetlenie asi to idem spraviť lebo neviem čo dnes uvariť
bezva recept, dala by som si hned! nikdy som take nerobila, ale vonia mi to vsetkymi tymi ingredienciami az sem...proste fantazia pracuje na plne obratky pri pohlade na to!!!
akurát sa pečie v rure ,len som nevedela kde mám dať na začiatku opraženu cibuľku,a ešte otázočka či si kapustu poumývala?ja som opláchla iba...dufam že to bude fajnote napíšem po obede ešte

Pridaj komentár k receptu: