Cviklový tanier s medom

martinis - fotkamartinis, 12. januára 2013
Cviklový tanier s medom
Foto: martinis

Kolieska surovej cvikly preliate dressingom z horčice, olivového oleja a medu s bielymi fazuľami a orechmi - vhodné ako predjedlo či večera :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 strúčik
2 PL
1/2 PL
1/2 PL
1 PL
1/2 konzervy




Postup

  1. 1

    Takýto tanier môžte pripraviť ako chuťovku pred nedeľným obedom, ale dobre poslúži aj ako večera s viaczrnnou bagetkou. Jemná chuť cvikly sa dopĺňa s medom a orechy s fazuľou vytvárajú jedinečný koncert chutí :-)

  2. 2

    Základom je veľká červená repa. Očistíme ju, nakrájame na tenké kolieska rozložíme na väčší tanier tak, ako môžte vidieť na obrázku. Osolíme, okoreníme čiernym korením.

  3. 3

    Strúčik cesnaku očistíme, pretlačíme do misky a zalejem dvoma lyžicami olivového oleja, polovicou lyžice medu a rovnakým množstvom sladkej kremžskej horčice. Osolíme, dochutíme mletým čiernym korením a vymiešame. Tento dressing milujem, je dokonalý :)

  4. 4

    Nasekané orechy a pol konzervy bielych fazúľ (alebo adekvátne množstvo uvarenej) primiešame do dressingu.

  5. 5

    Na cviklu voľne rozhodíme zopár lístkov talianskeho šalátu a zalejeme dressingom. Môžte zjesť sami alebo ponúknuť rodine, prekvapenie je zaručené :P

Diskusia k receptu

ebaka
musim vyskúšať všetko s cviklou,rcp vyzerá famozne
denyany
mňam, cviklu môžem v akejkoľvek forme, tak toto skúsim.
marikafil
ten dresing vyzerá byť dobrý, vyskúšam. a ešte otázka - cvikla je surová či uvarená?
martinis
ďakujem za chvály, vidím že aj neobyčajný recept má šancu sa ujať, ste skvelí, Varecháči ! ;) @marikafil : použil som surovú, ale rovnako dobrá je aj uvarená :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia