Foto: martinis
Kolieska surovej cvikly preliate dressingom z horčice, olivového oleja a medu s bielymi fazuľami a orechmi - vhodné ako predjedlo či večera :)
porcia
príprava
Postup
-
1
Takýto tanier môžte pripraviť ako chuťovku pred nedeľným obedom, ale dobre poslúži aj ako večera s viaczrnnou bagetkou. Jemná chuť cvikly sa dopĺňa s medom a orechy s fazuľou vytvárajú jedinečný koncert chutí :-)
- 2
Základom je veľká červená repa. Očistíme ju, nakrájame na tenké kolieska rozložíme na väčší tanier tak, ako môžte vidieť na obrázku. Osolíme, okoreníme čiernym korením.
- 3
Strúčik cesnaku očistíme, pretlačíme do misky a zalejem dvoma lyžicami olivového oleja, polovicou lyžice medu a rovnakým množstvom sladkej kremžskej horčice. Osolíme, dochutíme mletým čiernym korením a vymiešame. Tento dressing milujem, je dokonalý :)
- 4
Nasekané orechy a pol konzervy bielych fazúľ (alebo adekvátne množstvo uvarenej) primiešame do dressingu.
- 5
Na cviklu voľne rozhodíme zopár lístkov talianskeho šalátu a zalejeme dressingom. Môžte zjesť sami alebo ponúknuť rodine, prekvapenie je zaručené :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu