Foto: martinis
Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom a šalátovým korením.
porcia
príprava
Postup
-
1
Prečo si nepripomenúť chuť leta aj v tomto zimnom období a nedopriať si poriadnu dávku vitamínov, navyše, ak to aj dobre chutí ? Skontrolujte chladničku, doplňte prípadne chýbajúce suroviny a spríjemnte si deň takouto tuniakovou večerou :P
- 2
Vyberieme si väčšiu misku, aby nám suroviny pri miešaní nevypadávali :) Dáme do nej odvážnu hrsť listového šalátu a tuniaka aj s olejom.
- 3
Paradajky a uhorku umyjeme a pokrájame - paradajky na ľubovoľné väčšie kúsky a uhorku na hrubšie polkolieska. Cibuľu očistíme a nakrájame ako uhorku, potom všetko pridáme do misy.
- 4
Šalát zasypeme šalátovým korením podľa chuti, zakvapneme šťavou zo štvrťky citóna a pridáme aj trocha petržlenovej vňate pre chuť. Ak nepoužijete tuniaka v oleji, ale vo vlastnej šťave, nezabudnite pridať aj lyžicu či dve olivového oleja.
- 5
Všetko spolu dobre premiešame a hneď podávame, keďže najlepší je čerstvý. Najviac chutí s viaczrnnou žemľou a ručím za to, že hneď po prvom súste sa budete cítiť ako uprostred júla :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu