Tuniakový šalát Easy

martinis - fotkamartinis, 11. januára 2013 15:51
Ďalšie recepty »
Tuniakový šalát EasyFoto: martinis

Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom a šalátovým korením.

1
porcia
10 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prečo si nepripomenúť chuť leta aj v tomto zimnom období a nedopriať si poriadnu dávku vitamínov, navyše, ak to aj dobre chutí ? Skontrolujte chladničku, doplňte prípadne chýbajúce suroviny a spríjemnte si deň takouto tuniakovou večerou :P

  2. 2

    Vyberieme si väčšiu misku, aby nám suroviny pri miešaní nevypadávali :) Dáme do nej odvážnu hrsť listového šalátu a tuniaka aj s olejom.

  3. 3

    Paradajky a uhorku umyjeme a pokrájame - paradajky na ľubovoľné väčšie kúsky a uhorku na hrubšie polkolieska. Cibuľu očistíme a nakrájame ako uhorku, potom všetko pridáme do misy.

  4. 4

    Šalát zasypeme šalátovým korením podľa chuti, zakvapneme šťavou zo štvrťky citóna a pridáme aj trocha petržlenovej vňate pre chuť. Ak nepoužijete tuniaka v oleji, ale vo vlastnej šťave, nezabudnite pridať aj lyžicu či dve olivového oleja.

  5. 5

    Všetko spolu dobre premiešame a hneď podávame, keďže najlepší je čerstvý. Najviac chutí s viaczrnnou žemľou a ručím za to, že hneď po prvom súste sa budete cítiť ako uprostred júla :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist