Foto: palokuchki
Pred vianocami sme dostali od znameho duhoveho pstruha. Neviem kolko vazil cely, ale vykostene file malo 1kg. Z hlavy, z chvosta a z Zobraziť celý popisPred vianocami sme dostali od znameho duhoveho pstruha. Neviem kolko vazil cely, ale vykostene file malo 1kg. Z hlavy, z chvosta a z vykosteneho trupu som spravila polievku a z file som pripravila tieto roladky. Inspiraciu na tento recept som nasla na tejto stranke http://www.taste.com.au/recipes/5005/fish+fillets+with+macadamia+nut+stuffing
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rybu som si umyla a vykostila. Pinzetou som povytahovala kosticky co mi tam este zostali.
-
2
Olupane mandlove lupienky som dala na papier na pecenie a v rure 180C som ich opiekla. Trvalo to asi 5 minut. Treba to sledovat a plech obcas potriast, aby sa lupienky pootacali.
-
3
Upecene mandlove lupienky som potom pomrvila na mensie kusky.
-
4
Cibulu nakrajanu na drobno som poprazila na 50 g masla. Do misky som si potom pripravila poprazenu cibulu, podrvene mandlove lupienky, struhanku, vajicko, citronovu koru a nasekany citronovy tymian. Vsetko som trochu posolila a posypalla cerstvo mletym korenim styroch farieb.
-
5
Premiesanim pripravenych surovin mi vznikla trochu sypka plnka.
-
6
Vrchnu hrubsiu cast ryby som zarezala podla hrubky spodnej casti. Takto som dostala dalsie dva platky z file, ktore je vidiet na vrchnej casti fotky. Vacsie casti file som este prerezala na polovicku, takze som vlastne mala sest platkov pstruha. Na file som rozdelila pripravenu plnku.
-
7
Hrubsie casti file s kozou som prelozila napoly a tensie platky som zrolovala na dva razy.
-
8
Naplnene file som dala do misky na pecenie, posolila som ho a zaliala bielym vinom.
-
9
Roladky som prikryla alobalom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
-
10
Stavu z upeceneho file som zliala do panvice. Nechala som ju zovriet a jej objem som zredukovala na mnozstvo asi 3/4 salky.
-
11
Do zredukovanej omacky som pridala zvysok masla a omacku som este prichutila korenim a citronovou stavou.
-
12
Roladky som podavala s mladym spenatom, ktory som predtym 2 minuty sparila nad parou a s ochutenou omackou.
Dnes mame na plane na veceru Sockeye salmon ale len tak na citronovom masle so salatom - este sa miernime po prejedani sa.