Pomarančový kurací steak s čokoládovo-karí omáčkou fotorecept
Takže robím Sočku do školy a samozrejme o čokolade:Dako inak keď ju tak milujem no a mala som si vymyslieť nieaký čokoládový recept:)....a Zobraziť celý popisTakže robím Sočku do školy a samozrejme o čokolade:Dako inak keď ju tak milujem no a mala som si vymyslieť nieaký čokoládový recept:)....a kedže po sviatkoch mam pečenia už dosť tak som to spojila s mäskom:) Mňam!:P
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks |
|
| Marináda: | |
| 1 pomaranč |
|
| 4-5 lyžíc |
|
| 2-4 lyžičky |
|
| Omáčka: | |
| 60-80 g |
|
| 80-100 g (alebo varová) |
|
| 40ml som dala ja (podla hustoty) |
|
| 1-2 lyžičky |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu ...nastrúhame pomarančovu kôru,pridáme olej a posolíme(možme pridať aj med ale pre mna by to bolo už veľmi sladke)
-
2
Kuracie prsia umyjeme a potrieme marinádou....možme ich zabaliť do celofanu a nechať odležať ale aj hed grilovať:).....bud na grile alebo grilovacej panvici
-
3
A grilujeme priblížne 5-8 min
-
4
Na omáčku:si rozpustíme na miernom plameni maslo a nalamanu čokoládu. nevaríme!!
-
5
Pridáme trocha smotan ale nevaríme smotanu pridávame podľa toho aku hustu omáčku chceme poprípade pridáme ešte aj čokoládu
-
6
Odstavíme a pridáme kari a trocha soli iba aby sa zvýraznila chuť hoci kari je dosť štiplave
-
7
Podávame s ryžou,.....alebo iba tak:P









Diskusia k receptu