Plnená paprika fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 10. januára 2013

Robievam ju namiesto obložených chlebíčkov, len tak, trebárs, ako predjedlo, alebo na olovrant.

10- 12 ks podľa veľk
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

8 - 10 ks
2 ks
3 ks
250 g
250 - 350 g alebo mäkká diétna
podľa chuti alebo vegeta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny:

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhame si vajíčka uvarené na tvrdo.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme syrčeky v črievku.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Salámu pokrájame na kocočky.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte pridáme maslo, solčanku a premiešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Papriky zbavíme jadierok, čím vznikne otvor

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a plníme .

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Až tu som zbadala, že ich bolo až 12 ks.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
Vďaka za pripomenutie, voľakedy som takto plnené papriky robievala, asi veľa pamätám. A čo je solčianka? Niečo ako vegeta?
ariela6
velmi pekny postup a vyzera to super jedle ukladam
hralka
hubata solčianka je vegeta bez glutamanu
helca103
Solčanku poznám a môžem iba potvrdiť že je výborná do jedla. Tie papriky vypadajú ako keby si ich teraz odtrhla.Ja ich robím hlavne v lete ale dobre padne aj v zime. Príjemné spestrenie :-)

mariaklara
Všetkým Vám ďakujem za milé komentáre. @helca , priznám sa, že to mám nafotené ešte z jesene, ale poslednú papriku práve teraz dojedam, mám ešte asi 10 ks zo svojej úrody.
modrykamen
Je to pre pohostenie chutnejšie a krajšie ako chlebíčky, či jednohunky. Tiež som skončil so svojou paprikou, ale nie je problém pár paprík dokúpiť. A nie je s tým toľko roboty ako so syrovou roládou. Keď prídu deti a vnuci zo stola "plnená paprika" zmizne ako prvá. Ale aj klasická paprika neostáva na tanieroch a je veľmi žiadaná. Ináč mám ešte aj zopár paradajok.Aj tie som otrhal ešte zelené pred prvým mrazom, dal do krabíc spolu s jabĺčkami a v komore krásne dozreli.
mariaklara
@modrykame ň, súhlasím s Tebou, vieš, že ma mrzí vyhodiť tú moju domácu papriku, tak ju do posledného kúska zjem, lebo tá moja krásne vonia. @frezia , ďakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha