Foto: martinis
Tyčinky mrkvy s osviežujúcim krémom z bieleho jogurtu a citrónu, výborné ako príloha či ľahká desiata alebo večera.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkva nemusí byť len fádnou oranžovou nudnou zeleninou - stačí, ak ju nakrájame na tenké pásiky a zalejeme lahodným citrusovým krémom a získame skvelú prílohu k rôznym jedlám alebo si ju môžme pripraviť na olovrant, desiatu či fajn večeru s pečivom :)
- 2
Začneme svižne : na panvici rozpustíme lyžicu masla, pridáme na pásiky nakrájané a očistené 2 väčšie mrkvy a prikryté dusíme 15 minút. Stačí na miernom plameni, ale mrkvu treba raz za čas premiešať, aby sa nepripiekla !
- 3
Krém pripravíme následovne - na suchej panvici opečieme pol lyžičky rasce. Až nám začne na panvici "tancovať" a pekne rozvoniavať, presypeme ju do misky. Pridáme šťavu z polovice citróna, trocha citrónovej kôry - tak za polovicu lyžičky, lyžicu dobré olivového oleja a samozrejme, 3 či 4 lyžice bieleho jogurtu. Dochutíme soľou, mletou červenou štipľavou paprikou alebo čili (ale opatrne ! :)) a krém premiešame s podusenými tyčinkami mrkvy.
- 4
Naservírujeme a posypeme petržlenovou vňaťou. Ak máte radi nové kombinácie chutí, tak sladká chuť dusenej mrkvy a v protiklade k nej kyslosť citrónového krému vám v ústach vyčaria nebíčko :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja robievam mrkvu na divoko podľa receptu L+S a to je jediná úprava mrkvy ktorú viem. Ukladám, vyzerá to krásne a určite to bude aj dobručké. Vďaka.
@hubata : tak to by mohla byť príjemná zmena, nech chutí ! :))
@jamarlen : sám nimi šetrím, myslím, že 2 lyžice nie sú až tak veľa, to však nič nemení na fakte že si ho uprav podľa svojej chuti a zredukuj ich :)) chutný by mal byť rovnako ;)
@palokuchki : daj vedieť, ako sa podaril :)
@frezia68 : samému mi to je záhadou, možno sa tvoria niekde v noci v podvedomí, ktovie :) každopádne - veľkú zásluhu máte i vy - varecháči :) veľká vďaka ! O:)
@violetacamorova : ou, ďakujem ďakujem :O)
@janikbj : jéj, to som rád, že sa ti hodí :) ak padnú moje šaláty na úžitk, vtedy mám najväčšiu radosť :-)
@agora : ak máte suroviny, pripravte si ho, veľa času vám nezaberie, na to dávam slovo ;)
@martinis ako som písala , si šikulka a fér mladík :-) fandím ti :-) !!