Pečené morčacie stehno fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 11. januára 2013

Z morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je to zmena ako len stále to isté. Pečené kura, pečené kura, pečené kura...

4
porcie
15 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks strúčiky
4 ks
100 g prerastená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tak tu je všetko, čo k tomu potrebujeme. Ja som kúpil 2 kusy morčacieho steha a každé malo cca 1 kg. Na fotke nie je slanina, ale kto nechce, tak ju nemusí používať. Ja som ju ale použil, z čoho by môj doktor určite mal radosť...

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso si prešpikujeme strúčikmi cesnaku a slaniny.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stehná poriadne posilíme. Dookola ja rád dávam aj väčšie kusy cibule a polky cesnaku na upečenie. To je podľa mňa neskutočná lahôdka. A pomôže to výpeku k lepšej chuti. Plus podlejeme vodou. Dáme na 200 stupňov na 1,5 hodiny zakryté alobalom, potom 180 stupňov asi jednu hodinku (v polovici otočíme a polievame výpekom). V prípade nutnosti podlejeme vodou.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 2,5 hodinách je výsledok takýto. Keď je stehno menšie tak je to aj skôr, ale toto boli riadne veľké nožiská. Najlepšie je, keď sa mäso samé oddeľuje od kosti.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme hodovať...

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ach jaj nie je nic lepsie nez takto jednoducho urobene masko :-) robim presne tak ako ty,ziadne korenia iba sol ...a vsetky tie ostatne zdrave veci ako cesnak,cibula a slanina :-) daju tomu vynikajucu chut :-) krasne su
1x mathias
@michal1977 :-)))) daj tam taku ako @dodo46 radi :-)))
.....vies co robila som ho raz ked mi dosla chlebova muka z polohrubej a bol v pohode ale s tym drozdim ti fakt neviem poradit lebo ja pouzivam do vsetkeho iba susene :-(
1x beliana