Pečené morčacie stehno fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 11. januára 2013

Z morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je to zmena ako len stále to isté. Pečené kura, pečené kura, pečené kura...

4
porcie
15 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks strúčiky
4 ks
100 g prerastená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tak tu je všetko, čo k tomu potrebujeme. Ja som kúpil 2 kusy morčacieho steha a každé malo cca 1 kg. Na fotke nie je slanina, ale kto nechce, tak ju nemusí používať. Ja som ju ale použil, z čoho by môj doktor určite mal radosť...

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso si prešpikujeme strúčikmi cesnaku a slaniny.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stehná poriadne posilíme. Dookola ja rád dávam aj väčšie kusy cibule a polky cesnaku na upečenie. To je podľa mňa neskutočná lahôdka. A pomôže to výpeku k lepšej chuti. Plus podlejeme vodou. Dáme na 200 stupňov na 1,5 hodiny zakryté alobalom, potom 180 stupňov asi jednu hodinku (v polovici otočíme a polievame výpekom). V prípade nutnosti podlejeme vodou.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 2,5 hodinách je výsledok takýto. Keď je stehno menšie tak je to aj skôr, ale toto boli riadne veľké nožiská. Najlepšie je, keď sa mäso samé oddeľuje od kosti.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme hodovať...

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
robím tak aj to kuracie, hoci začínam viac používať morčacie mäso. Cibuľa, cesnak a slanina, pre mňa najlepšia kombinácia a ten sós potom ! Stehná si len posolil ? Žiadne koreniny, marinády ? Niežeby mi to vadilo, naopak, len majú takú krásnu farbu po upečení...
Ach jaj nie je nic lepsie nez takto jednoducho urobene masko :-) robim presne tak ako ty,ziadne korenia iba sol ...a vsetky tie ostatne zdrave veci ako cesnak,cibula a slanina :-) daju tomu vynikajucu chut :-) krasne su
takáto úprava morčacieho stehna je najlepšia (a najkrajšia). Chválim, tu sa presne potvrdzuje pravidlo, že v jednoduchosti je krása :-)
podobne som minule piekla rebierka a bolo to uzasne, mas to nadherne, ide to planu ( skoro som napisala "patrocnice" ), pri tom pocte receptov clovek potrebuje 5 zivotov, ale skoda umriet a neochutnat, nie?
Robim morcaie stehna na kyslej kapuste. Len ked ich kupujem tak ti masiari sa divne chechtaju. A davaju ich nie od vahy, ale len tak...nie draho. Tu to nikto neje. Hlupaci. /UK/
Tento recept ma inšpiroval, tak sme včera mali veľmi chutný nedeľný obed. Je to mňamka a všetko krásne domáce - teda "bio", ako dnes je v móde, vrátane morčacieho stehna. Vďaka
december 2013 @michal1977 Tvja manzelka moze byt na Teba pysna si sikovny receptik vyzera byt chutny aj oku lahodi,robim maska podobne,len to prikyvam druhym pekacom mam obavy ci sa pod tym alobalom viac nepriskvari,ja to necham trochu na nizsom stupni podusit,a potom odkryjem a vypeciem do chrumkava,ale najblizsie vyskusam podla Teba. prajem pekny predsviatocny vecer...
@Liama (12.1.2013 17:54)

Môjho kamaráta sestra si este xa socializmu zobrala za muža Angličana.Ked prišli z Anglicka na Zahorie,mama uvarila kapustnicu.Ten si to nevedel vynachvalit,behal po dvore a kade chodil tade p....l.Tym som len chcel povedat,ze Anglicania nevedia co je dobré.Oni poznaju len fish and chips,vyprazane hranolky jedia ale slanina alebo slovenska salama je fat.

Pridaj komentár k receptu: