Foto: michal1977
Z morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je Zobraziť celý popisZ morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je to zmena ako len stále to isté. Pečené kura, pečené kura, pečené kura...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tak tu je všetko, čo k tomu potrebujeme. Ja som kúpil 2 kusy morčacieho steha a každé malo cca 1 kg. Na fotke nie je slanina, ale kto nechce, tak ju nemusí používať. Ja som ju ale použil, z čoho by môj doktor určite mal radosť...
-
2
Mäso si prešpikujeme strúčikmi cesnaku a slaniny.
-
3
Stehná poriadne posilíme. Dookola ja rád dávam aj väčšie kusy cibule a polky cesnaku na upečenie. To je podľa mňa neskutočná lahôdka. A pomôže to výpeku k lepšej chuti. Plus podlejeme vodou. Dáme na 200 stupňov na 1,5 hodiny zakryté alobalom, potom 180 stupňov asi jednu hodinku (v polovici otočíme a polievame výpekom). V prípade nutnosti podlejeme vodou.
-
4
Po 2,5 hodinách je výsledok takýto. Keď je stehno menšie tak je to aj skôr, ale toto boli riadne veľké nožiská. Najlepšie je, keď sa mäso samé oddeľuje od kosti.
-
5
A môžeme hodovať...
Hotové umelecké dielo. Z tej titulnej fotky by sa mali vyrábať tapety.
.....vies co robila som ho raz ked mi dosla chlebova muka z polohrubej a bol v pohode ale s tym drozdim ti fakt neviem poradit lebo ja pouzivam do vsetkeho iba susene :-(
@liama , aj som sa usmiala , to posledné slovíčko nemá chybu:-)
Môjho kamaráta sestra si este xa socializmu zobrala za muža Angličana.Ked prišli z Anglicka na Zahorie,mama uvarila kapustnicu.Ten si to nevedel vynachvalit,behal po dvore a kade chodil tade p....l.Tym som len chcel povedat,ze Anglicania nevedia co je dobré.Oni poznaju len fish and chips,vyprazane hranolky jedia ale slanina alebo slovenska salama je fat.