Pečené morčacie stehno fotorecept

michal1977 - fotkamichal1977, 11. januára 2013

Z morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je Zobraziť celý popisZ morčacieho mäsa je toto moje najobľúbenejšie. Nie je to pracné, i keď sa dlhšie pečie. Ale určite to stojí za to a je to zmena ako len stále to isté. Pečené kura, pečené kura, pečené kura...

4
porcie
15 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks strúčiky
4 ks
100 g prerastená




Postup

  1. 1

    Tak tu je všetko, čo k tomu potrebujeme. Ja som kúpil 2 kusy morčacieho steha a každé malo cca 1 kg. Na fotke nie je slanina, ale kto nechce, tak ju nemusí používať. Ja som ju ale použil, z čoho by môj doktor určite mal radosť...

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso si prešpikujeme strúčikmi cesnaku a slaniny.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stehná poriadne posilíme. Dookola ja rád dávam aj väčšie kusy cibule a polky cesnaku na upečenie. To je podľa mňa neskutočná lahôdka. A pomôže to výpeku k lepšej chuti. Plus podlejeme vodou. Dáme na 200 stupňov na 1,5 hodiny zakryté alobalom, potom 180 stupňov asi jednu hodinku (v polovici otočíme a polievame výpekom). V prípade nutnosti podlejeme vodou.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 2,5 hodinách je výsledok takýto. Keď je stehno menšie tak je to aj skôr, ale toto boli riadne veľké nožiská. Najlepšie je, keď sa mäso samé oddeľuje od kosti.

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme hodovať...

    Pečené morčacie stehno (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

alena45
robím tak aj to kuracie, hoci začínam viac používať morčacie mäso. Cibuľa, cesnak a slanina, pre mňa najlepšia kombinácia a ten sós potom ! Stehná si len posolil ? Žiadne koreniny, marinády ? Niežeby mi to vadilo, naopak, len majú takú krásnu farbu po upečení...
lusinkab
Ach jaj nie je nic lepsie nez takto jednoducho urobene masko :-) robim presne tak ako ty,ziadne korenia iba sol ...a vsetky tie ostatne zdrave veci ako cesnak,cibula a slanina :-) daju tomu vynikajucu chut :-) krasne su
michal1977
@alena45 nedal som žiadne korenie, len morskú soľ... a takú farbu chytili polievaním výpekom a pečením :)
medulienka122
to je krása, za to by ma muži aj pochválili, každý tak jedno stehno , dúfam, že by im stačilo a ja by som k nemu šupla jedno kuracie - pre mňa, máš to na 1*
tiginko
takáto úprava morčacieho stehna je najlepšia (a najkrajšia). Chválim, tu sa presne potvrdzuje pravidlo, že v jednoduchosti je krása :-)
lusinkab
@dodo46 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) tak ja som sa teraz tak z chuti zasmiala .....ze tapety :-)))))))
abdul
A budem mať zaslintaný celý byt. Tak to teda nie !!!
michal1977
@lusinkab a pls ten tvoj chlieb s olivami si skúšala aj s normálnym droždím a klasickou bielou múkou alebo len tak ako v recepte?
lusinkab
@michal1977 :-)))) daj tam taku ako @dodo46 radi :-)))
.....vies co robila som ho raz ked mi dosla chlebova muka z polohrubej a bol v pohode ale s tym drozdim ti fakt neviem poradit lebo ja pouzivam do vsetkeho iba susene :-(
evas13
Paráda, nemám spodné stehná, tak to teraz spravím z horného. Vďaka. :)
dogagador
podobne som minule piekla rebierka a bolo to uzasne, mas to nadherne, ide to planu ( skoro som napisala "patrocnice" ), pri tom pocte receptov clovek potrebuje 5 zivotov, ale skoda umriet a neochutnat, nie?
liama
Robim morcaie stehna na kyslej kapuste. Len ked ich kupujem tak ti masiari sa divne chechtaju. A davaju ich nie od vahy, ale len tak...nie draho. Tu to nikto neje. Hlupaci. /UK/
jerica
nádherne upečenééé :-) jednoduché , chutné :-)
@liama , aj som sa usmiala , to posledné slovíčko nemá chybu:-)
mili2936
Tento recept ma inšpiroval, tak sme včera mali veľmi chutný nedeľný obed. Je to mňamka a všetko krásne domáce - teda "bio", ako dnes je v móde, vrátane morčacieho stehna. Vďaka
evas13
Zožala som pochvalu od manžela, vďaka tebe. Stále hovorím, že v jednoduchosti je dokonalosť, tak ako tvoj recept.
dandika1
december 2013 @michal1977 Tvja manzelka moze byt na Teba pysna si sikovny receptik vyzera byt chutny aj oku lahodi,robim maska podobne,len to prikyvam druhym pekacom mam obavy ci sa pod tym alobalom viac nepriskvari,ja to necham trochu na nizsom stupni podusit,a potom odkryjem a vypeciem do chrumkava,ale najblizsie vyskusam podla Teba. prajem pekny predsviatocny vecer...
rony05
zaujimalo by ma ci tu druhu cast na 180C stale ostava maso zakryte alobalom alebo uz nie. vdaka.
1x km007
jarkavlad
Vyzerá to tak úžasne :-) a mala som doma dve stehná, tak už sú aj v trúbe :-) to bude lakocinka na obed :-)
janikbj
jedným slovom - geniálne. ďakujem za parádny recept :)
zornicka5
Robím ich tak isto, len pridávam ešte provensálske bylinky, resp. hrsť čerstvých byliniek ako rozmarín, tymián, koriander. Je to mñamka.
mathias
@Liama (12.1.2013 17:54)

Môjho kamaráta sestra si este xa socializmu zobrala za muža Angličana.Ked prišli z Anglicka na Zahorie,mama uvarila kapustnicu.Ten si to nevedel vynachvalit,behal po dvore a kade chodil tade p....l.Tym som len chcel povedat,ze Anglicania nevedia co je dobré.Oni poznaju len fish and chips,vyprazane hranolky jedia ale slanina alebo slovenska salama je fat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia