Curry kyslá kapusta

elixir - fotkaelixir, 12. januára 2013
Curry kyslá kapusta
Foto: elixir

Kapusta s opečenými párkami, curry, klinčekmi a... vínom. Ešteže sa alkohol odparí, inak by sme tu u nás boli takmer stále opití. :) (1 369kJ)

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
2 ks
pol PL
25 ml
trištvrte PL
pol ČL
1 PL
100 g
1 ČL (podľa chuti)
5 ks (na ozdobu)
 (na zemiaky)
10 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiešame si zmes z vína, curry a klinčeku. Do panvice potom vlejeme vínovú zmesku. K tomu pridáme kapustu a dobre premiešame, máličko posolíme. Potom pridáme i feferónovú zmes a pomiešame... dáme prikryté dusiť na 15-20 minút na slabom plameni, občas treba premiešavať.

    Curry kyslá kapusta - obrázok 1
  2. 2

    Opečieme trošku ponakrajované párky na masielku.

    Curry kyslá kapusta - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú párky hotové a kapusta podusená, môžeme podávať s prílohou. Použila som jahodový džem a hrozienka. Zemiačiky som zmiešala s mliekom, petržlenom a roztlačila.

    Curry kyslá kapusta - obrázok 3
  4. 4

    Energetická hodnota celkom: 1 369kJ

    Bielkoviny: 18,89g
    Sacharidy: 73,46g
    Tuky: 19,65g
    Cholesterol: -

    Párky som napísala všeobecne, pretože ich je tak veľmi veľa produktov od rôznych výrobcov. Pre upresnenie - jeden ks tých, kt. som použila mal 327 kJ, tuky a bielkoviny boli v pomere 4:3. Dajú sa porovnať k debrecínskym párkam alebo k light párkam.

    Zaujímavosť: kyslá kapusta na 100g má 7g bielkovín, 39g sacharidov ale len 84 kJ.

Diskusia k receptu

mesiar50
@Elixir
Prekvapuješ nás stále novšími kombináciami jedál.
Kreativita ti určite nechýba ani pri tomto jedle a ani pri tvojich ostatných jedlách.Nesľubujem,že to idem hneď spraviť, ale receptík som presmeroval do KK.
Ďakujem máš môj respekt
elixir
@mesiar50 : vďaka za pozitívnu odozvu... :)
Nie je to žiadne umelecké dielo, len taký obed z rýchliku, trošku iná kapusta než sme boli doma navyknutí doteraz...
ajay
perfektna kulinarska fusion
martamm
zaujímavé príchute do kapusty to curry jej dá zvláštnu chuť, toto musím skúsiť...
marienka44
@Elixir ,aj mne sa to pozdava, ukladam do KK. Este som nikdy neopekalla parky na masle, len varila vo vode. Nemam feferonovu pastu. Mozem ju nahradit chilli paprickou?
elixir
ďakujem vám za milé slová:) @marienka44 : áno, ale radšej s tým opatrnejšie... teda podľa toho, ako veľmi pikantné máš rada. Ja by som nedala celú, ale len polku, alebo dokonca štvrtinku papričky... a veľmi najemno nakrájanú.
babav
Velmi zaujimava a lahodna kombinacia chuti...sikulka!
zdezda
mňaaaaaaam, ja kapustu môžem jesť každý deň, na každý spôsob:-), takúto som ešte nemala, tak už mám, ďakujem :-)
elixir
@zdezda :) som veľmi rada, že si sa takto potešila... dúfam, že bude chutiť :)