Foto: elixir
Kapusta s opečenými párkami, curry, klinčekmi a... vínom. Ešteže sa alkohol odparí, inak by sme tu u nás boli takmer stále opití. :) (1 Zobraziť celý popisKapusta s opečenými párkami, curry, klinčekmi a... vínom. Ešteže sa alkohol odparí, inak by sme tu u nás boli takmer stále opití. :) (1 369kJ)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
2 ks |
|
pol PL |
|
25 ml |
|
trištvrte PL |
|
pol ČL |
|
1 PL |
|
|
|
100 g |
|
1 ČL (podľa chuti) |
|
5 ks (na ozdobu) |
|
(na zemiaky) |
|
10 ml |
|
Postup
-
1
Vymiešame si zmes z vína, curry a klinčeku. Do panvice potom vlejeme vínovú zmesku. K tomu pridáme kapustu a dobre premiešame, máličko posolíme. Potom pridáme i feferónovú zmes a pomiešame... dáme prikryté dusiť na 15-20 minút na slabom plameni, občas treba premiešavať.
-
2
Opečieme trošku ponakrajované párky na masielku.
-
3
Keď sú párky hotové a kapusta podusená, môžeme podávať s prílohou. Použila som jahodový džem a hrozienka. Zemiačiky som zmiešala s mliekom, petržlenom a roztlačila.
-
4
Energetická hodnota celkom: 1 369kJ
Bielkoviny: 18,89g
Sacharidy: 73,46g
Tuky: 19,65g
Cholesterol: -
Párky som napísala všeobecne, pretože ich je tak veľmi veľa produktov od rôznych výrobcov. Pre upresnenie - jeden ks tých, kt. som použila mal 327 kJ, tuky a bielkoviny boli v pomere 4:3. Dajú sa porovnať k debrecínskym párkam alebo k light párkam.
Zaujímavosť: kyslá kapusta na 100g má 7g bielkovín, 39g sacharidov ale len 84 kJ.
Prekvapuješ nás stále novšími kombináciami jedál.
Kreativita ti určite nechýba ani pri tomto jedle a ani pri tvojich ostatných jedlách.Nesľubujem,že to idem hneď spraviť, ale receptík som presmeroval do KK.
Ďakujem máš môj respekt
Nie je to žiadne umelecké dielo, len taký obed z rýchliku, trošku iná kapusta než sme boli doma navyknutí doteraz...