Rizoto s hríbikmi na smotane a slaninke

katull - bez fotkykatull, 11. januára 2013
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 sáčky
hrsť
200 ml
 nakrájaná nadrobno
 alebo vývar




Postup

  1. 1

    Príprava: uvaríme bujón v 1 litri vody, sušené huby 10 minút povaríme a zlejeme ;-) /skúšala som aj čerstvé šampinony, ale lepšie sú sušené - viac aromy sa dostane do jedla/ Opečieme slaninku, pridáme uvarené huby a vysypeme sáčky ryže.../nemáme radi "mazgľavú" ryžu, tak používam dlhozrnnú predvarenú/

  2. 2

    Opečieme slaninku, pridáme uvarené huby a vysypeme sáčky ryže. Necháme trošku opražiť ryžu, zalejeme smotanou a dusíme. Počas varenia podlievame vývarom podľa potreby. Netreba ani ochucovať, veľa dajú huby a bujón.

  3. 3

    Dobrú chuť....

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia