
Dusené kačacie stehná a plnený krk na majoránke
Pečená kačacina bola u nás plánovaná na Štedrý večer... ale rodina sa rozhodla, že príde až...

Tartiflette
Toto jedlo je síce kalorická bomba, no napriek tomu si ho aspoň raz do roka doprajeme....

Pšenové fašírky
Z časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú...

Pečený pstruh na masle s tymianom
Bolo treba sa náležite venovať vzácnej návšteve, ale aj pripraviť skvelé jedlo na obed...

Karfiolová polievka
Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.

Mamina kyslouhorková omáčka
Túto omáčku varievala moja mama väčšinou v nedeľu k mäsku z polievky. Je podobná kôprovej, ...

Cannelloni plnené špenátom, kuracím mäsom a fetou
Na panvici si pripravíme špenát ku ktorému pridáme 4 strúčiky cesnaku, trošku soli, korenia a...

Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, ...

Zapekané filé s tatarskou omáčkou
Príprava toho filé je veľmi jednoduchá a výsledok je chutný. Robievam filé často a rada ho...

Fašírky
Mne moc nechutia s baleným mäsom. Ja si ho radšej dám pomlieť u mäsiara! :) Ešte...

Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...

Novoročná praženica
Pripravené najlepšími kuchármi. Recept pochádza zo Silvestrovskej chaty :)

Mešťanská mačanka zos šmetanku
Už dávno som si nepochutnal na tejto originálnej „vichodňarskej“ delikatese. Podobne, ako s guľášmi a...

Placky s cibuľou
Recept mám z malej útlej knižočky Čínska domácí kuchyně z edície Panorámy II. súbor z roku 1988....

Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami
Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené...

Diviačie ragú
Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v...

Calzone s brokolicovou plnkou
U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...

Cviklový gratin so zelerom
onehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom...

Prírodné rezne so zeleninovou ryžou
Kuracie prsia umyjeme a narežeme na rezne. Jemne ich naklepeme. Rozpálime si hrniec s hrubým...

Plnený hermelín
Tento recept mám z relácie Prostřeno, nechýba na našom slávnostnom stole, chutný k vínku, ...

Chlebík s baby špargľou a žeruchou
Jednoduché spojenie chutí a pritom také úžasné! Lahodná baby zelená špargľa v kombinácii s horčicou a výraznou...

Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...

Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...

Bramborový salát s jablky
brambory uvařit ve šlupce, oloupat, uvařit vejce a oloupat, oboje roztlačit přes mřížky, ...

Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...