Zelené slimáky fotorecept

tinca - fotkatinca, 5. apríla 2014
Zelené slimáky (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný v lese, tak som ho vyskúšala.

25 ks
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
2 hrste
250 g (eidam)
2 ks (do plnky)
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si plnku. Nasekáme medvedí cesnak, na hrubšom strúhadle nastrúhame syr a zmiešame. Pridáme 2 celé vajcia čerstvo namleté korenie, trošku rasce a soľ, netreba veľa, lebo syr je slaný.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Studené lístkové cesto rozvaľkáme a zmes roztrieme na plát cesta. Po dlhšej strane zvinieme do rolády.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roládu nakrájame na dieliky cca 2 cm široké. Rozložíme ich v patričnej vzdialenosti na plech, s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými vlašskými orechami a upečeieme vo vopred vyhriatej rúre dozlata.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame teplé, ale pochutia aj zastudena. Dobrú chuť!

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
To vyzerá výborne, tiež mám sľúbený medvedí cesnak, tak vyskúšam, a keď nebude medvedí, tak hádam trochu normálneho a petržlenová vňať by to hádam nepokazili. Ďakujem @Tinca za receptík.
je to super nápad a keď bude po medveďom cesnaku, dal by sa použiť miesto neho špenát. páči sa mi to, spravím ich na zelený štvrtok.
Vyníkajúci, rýchly, super recept. Budem ho robiť častejšie. Medvedí cesnak aj z mrazničky bol super. Najbližšie vyskúšam s petržlenom a možno aj s pažítkou by neboli zle. Díky za recept. Škoda, že som ho nenašla skôr.

Pridaj komentár k receptu: