Zelené slimáky fotorecept

tinca - fotkatinca, 5. apríla 2014
Zelené slimáky (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný v lese, tak som ho vyskúšala.

25 ks
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
2 hrste
250 g (eidam)
2 ks (do plnky)
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si plnku. Nasekáme medvedí cesnak, na hrubšom strúhadle nastrúhame syr a zmiešame. Pridáme 2 celé vajcia čerstvo namleté korenie, trošku rasce a soľ, netreba veľa, lebo syr je slaný.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Studené lístkové cesto rozvaľkáme a zmes roztrieme na plát cesta. Po dlhšej strane zvinieme do rolády.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roládu nakrájame na dieliky cca 2 cm široké. Rozložíme ich v patričnej vzdialenosti na plech, s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými vlašskými orechami a upečeieme vo vopred vyhriatej rúre dozlata.

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame teplé, ale pochutia aj zastudena. Dobrú chuť!

    Zelené slimáky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To vyzerá výborne, tiež mám sľúbený medvedí cesnak, tak vyskúšam, a keď nebude medvedí, tak hádam trochu normálneho a petržlenová vňať by to hádam nepokazili. Ďakujem @Tinca za receptík.