Foto: tinca
Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný v lese, tak som ho vyskúšala.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Urobíme si plnku. Nasekáme medvedí cesnak, na hrubšom strúhadle nastrúhame syr a zmiešame. Pridáme 2 celé vajcia čerstvo namleté korenie, trošku rasce a soľ, netreba veľa, lebo syr je slaný.
-
3
Studené lístkové cesto rozvaľkáme a zmes roztrieme na plát cesta. Po dlhšej strane zvinieme do rolády.
-
4
Roládu nakrájame na dieliky cca 2 cm široké. Rozložíme ich v patričnej vzdialenosti na plech, s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými vlašskými orechami a upečeieme vo vopred vyhriatej rúre dozlata.
-
5
Podávame teplé, ale pochutia aj zastudena. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu