Foto: maggi
Komerčný recept
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarte v šupke domäkka. Zlejte ich a nechajte trochu vychladnúť. Po asi 5 minútach ich ošúpte, rozpoľte a nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky. Pripravte si 0,5 l vývaru z kocky, zmiešajte ho s horčicou a ešte vriaci nalejte na zemiaky v mise alebo hrnci. Vývar nechajte vpiť do zemiakov.
- 2
Medzitým si rozklepte mäso na rezne, posypte vegetou a obaľte najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Vyprážajte v panvici vo väčšom množstve rozpáleného oleja.
- 3
Do šalátu nasekajte nadrobno pažítku, šalotku a dochuťte vegetou Šalát podávajte vlažný s rezňami a mesiačikom citróna.
- 4
<b>Tip:</b> Horúci olej spoznáte tak, že sa začne jeho hladina vlniť, alebo doň skúste vhodiť zrnko strúhanky. Keď sa začne škvariť, panvica je pripravená.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno , divili ...