Lososová „živánska“

Martin Šišolák
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 6. apríla 2014
Lososová „živánska“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. Skúsme pritom vrátiť na stôl mäsko z čias našich Zobraziť celý popisSme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. Skúsme pritom vrátiť na stôl mäsko z čias našich babičiek – králika, jahňa, sladkovodné rybky.

4
porcie
10 minút
príprava
12-15 minút
na 220 °C

Suroviny

4 plátky (po 150 g)
1 ks
2 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Z preloženého alobalu vytvoríme štvorec, do ktorého vložíme kus osolenej a okorenenej ryby s nakrájanou jarnou cibuľkou, paprikou a lyžičkou masla.

  2. 2

    Rohy alobalu k sebe priložíme a zatvoríme, čím vytvoríme alobalové vrecko.

  3. 3

    Balíčky pečieme 12 až 15 minút na 220 °C.

Diskusia k receptu

frezia
Lososa mam rada, tento sposob upravy sa mi tiez paci.
tinca
jednoduché a výborné, ja robím v alobale na koreninovej zelenine,tiež dobrý rcp
amelie
hurá, na Slovensku nám už v sladkých vodách plávajú morské ryby, o čom už vedeli naše babičky.
1x robk
boxik
@ amelie
Pravdepodobne si myslíš , že losos je morská ryba. Platí to iba čiastočne pretože aj keď väčšinu života trávi v oceáne začiatok a koniec života prežíva v riekach pričom niektoré jeho formy k životu slanú vodu nepotrebujú vôbec.Väčšina lososov na našom trhu je z chovných fariem a tie sa nachádzajú väčšinou v sladkej vode , takže preto je losos skôr sladkovodnou ako morskou rybou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia