Lososová „živánska“
Martin Šišolák
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 6. apríla 2014
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 6. apríla 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. Skúsme pritom vrátiť na stôl mäsko z čias našich Zobraziť celý popisSme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. Skúsme pritom vrátiť na stôl mäsko z čias našich babičiek – králika, jahňa, sladkovodné rybky.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Z preloženého alobalu vytvoríme štvorec, do ktorého vložíme kus osolenej a okorenenej ryby s nakrájanou jarnou cibuľkou, paprikou a lyžičkou masla.
- 2
Rohy alobalu k sebe priložíme a zatvoríme, čím vytvoríme alobalové vrecko.
- 3
Balíčky pečieme 12 až 15 minút na 220 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pravdepodobne si myslíš , že losos je morská ryba. Platí to iba čiastočne pretože aj keď väčšinu života trávi v oceáne začiatok a koniec života prežíva v riekach pričom niektoré jeho formy k životu slanú vodu nepotrebujú vôbec.Väčšina lososov na našom trhu je z chovných fariem a tie sa nachádzajú väčšinou v sladkej vode , takže preto je losos skôr sladkovodnou ako morskou rybou.