Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom fotorecept
Foto: taxitaxi
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.
porcií
príprava
Postup
-
1
Kurča umyjeme, osušíme papierovou utierkou a dáme do pekáča. Z oboch strán potrieme maslom, okoreníme, osolíme, pridáme rozmarín a oregáno.
-
2
Cesnak prerežeme na polovicu a vložíme do kurčaťa.
-
3
Kurča dáme piecť na prvých 15 minút na maximálnu teplotu. Potom uberieme na 180 °C a pečieme 45 - 60 minút v závislosti od veľkosti kurčaťa.
-
4
Zemiaky bataty si ošúpeme, pokrájame a uložíme na plech. Potrieme olivovým olejom a posolíme. Pečieme na 200°C 30 - 40 minút, pokiaľ pekne nezhnednú.
-
5
Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom,soľou, korením, nakrájanou petržlenovou vňaťou, pridáme trošku olivového oleja a limetkovú šťavu.
- 6
Môžte vyskúšať aj samotné zemiaky bez kurčaťa....
- 7
Alebo spolu s drezingom a zeleninou...
- 6
Diskusia k receptu