Jelenie mäso s hruškami

ersie - fotkaersie, Milotice, 6. apríla 2014
Jelenie mäso s hruškami
Foto: ersie

Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú už mám dlhší čas, a rada by som sa o tento recept podelila.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
60 g
1 lyžička
1 dcl
200 g
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, odblaníme, mierne naklepeme, osolíme, potrieme paprikou zmiešanou s maslom, posypeme korením na divinu a necháme odležať v chlade na niekoľko hodín(najlepšie cez noc do druhého dňa).

    Jelenie mäso s hruškami - obrázok 1
  2. 2

    Odležané mäso potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a na rozohriatom oleji opečieme z obidvoch strán.

    Jelenie mäso s hruškami - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme cca 50 minút. Počas dusenia podlievame zvyškom vývaru a mäso obraciame. Ku koncu prilejeme červené víno a 4 lyžice brusnicového kompótu a chvíĺu spolu varíme. Dochutíme soľou.

    Jelenie mäso s hruškami - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s hruškovým kompótom, ktorý sme ozdobili brusnicami, a ryžou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z diviny, Česká kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

eviana
Ja veľmi divine nerozumiem, ale tento recept sa mi celkom popačuje :) 5*
tatomilos
Na sobotu mám naplánované lasagne, ale nedeľný obed bude toto jelenie mäsko.