Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú už mám dlhší čas, a rada by som sa o tento recept podelila.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
60 g |
|
1 lyžička |
|
|
|
|
|
1 dcl |
|
200 g |
|
|
|
|
|
2 dcl |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso umyjeme, odblaníme, mierne naklepeme, osolíme, potrieme paprikou zmiešanou s maslom, posypeme korením na divinu a necháme odležať v chlade na niekoľko hodín(najlepšie cez noc do druhého dňa).
-
2
Odležané mäso potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a na rozohriatom oleji opečieme z obidvoch strán.
-
3
Podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme cca 50 minút. Počas dusenia podlievame zvyškom vývaru a mäso obraciame. Ku koncu prilejeme červené víno a 4 lyžice brusnicového kompótu a chvíĺu spolu varíme. Dochutíme soľou.
-
4
Podávame s hruškovým kompótom, ktorý sme ozdobili brusnicami, a ryžou.
Diskusia k receptu