Foto: 2baska4
Konečne cesnakové zemiaky,ktoré su fakt cesnakové a fajné ! :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky(ľubovoľné množstvo ) si klasicky ošúpeme,nakrájame (tiež ľubovoľne) a dáme predvariť do osolenej vody,keď začnú vrieť počkáme 2-3 min a scedíme ich .
- 2
Scedené zemiaky dáme do misky(troška väčšej aby sa dali dobre premiešať), potom pretlačíme cesnak(podľa množstva zemiakov,ja dávam 8 strúčikov a sú také akurát ) ,pridáme olej (od oka-aby plávali troška,no nie zbytočne veľa ,potom s ním už nebudeme robiť nič),pridáme soľ,čierne korenie a poriadne premiešame.
- 3
Potom zemiaky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie (pridáme z misky trochu oleja)a posypeme jemne červenou paprikou(nemusí byť) a dáme piecť na 180 °C , 30-40 min asi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu