Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom fotorecept
Foto: katka78
Sezóna špargle je tu, kúpila som dva zväzky bielej a jeden zelenej. Postupne som každý pripravila iným spôsobom. Všetky chutili vynikajúco. Tu je prvý Zobraziť celý popisSezóna špargle je tu, kúpila som dva zväzky bielej a jeden zelenej. Postupne som každý pripravila iným spôsobom. Všetky chutili vynikajúco. Tu je prvý recept.
Postup
-
1
Omáčka: Smotanu zohrejem, pridám do nej strúhaný tvrdý syr, trochu mletého muškátového oriešku, mleté biele korenie a jemne soli. Soľ nie je potrebná ak je syr slanší. Strúhaný parmezán pridávam na záver. Povarím len krátko, aby sa syr rozpustil a spojil so smotanou. Hotová omáčka je stredne hustá.
- 2
Špargľa: Bielu špargľu očistím - šúpem škrabkou na zemiaky, od hlavičky smerom nadol a tvrdý koniec odlomím, alebo odkrojím. Vyšší úzky hrniec si naplním vodou, ktorú osolím a nastojato doňho vložím očistenú špargľu (hrubým koncom dolu, hlavičkou hore). Špargľu varím cca 7 - max.10 minút, aby nebola surová, ale zároveň chrumkavá.
- 3
Šunka: Rozpustím maslo a krátko na ňom opečiem na kocky nakrájanú šunku.
- 4
Špargľu podávam so zemiakmi, tentokrát s pečenými a natvrdo uvareným vajíčkom.
- 2
*****
@dogagador boli to cca tri porcie. Rátala som len s dvoma, no keď sme sa najedli zostalo ešte asi na jednu porciu.
@veronika353 Vyhľadala som si ten recept u @janger , vidím, že tiež kombinuje špargľu s vajíčkom, šunkou a zemiakmi, to sú jednoducho chute, ktoré mi k nej pasujú. Pridávam sem link aj na ten jej recept:
varecha.pravda.sk/recepty/spargla-na-jednoduchy-sposob/27...
Inak tam má aj dobré rady, čo ocenia najmä špargľoví začiatočníci :-)